El Francisco és l'etern sospitós del doble crim d'Almonte: algú va assassinar una nena de 8 anys i el seu pare clavant-los 151 punyalades. Tot apuntava que aquest home era el responsable dels macabres assassinats, però el van declarar innocent després del judici. No obstant això, hi ha alguns detalls que fan que moltes persones continuïn pensant que és culpable del crim.

Tot va començar el 27 d'abril del 2013 a Almonte, un municipi de poc més de 24.000 habitants a prop de Huelva. El 27 d'abril de fa nou anys, van trobar els cadàvers d'un pare i la seva filla de 8 anys a l'interior d'un pis. El cos de la nena tenia 104 punyalades i estava tapat curosament amb una manta. El cos del Miguel, el pare, en tenia 47.

La Guàrdia Civil va obrir una investigació per esbrinar què havia passat, ja que tenien sospites que el pare havia matat a la nena i, posteriorment, s'havia suïcidat. Però els informes forenses van determinar que tots dos havien estat assassinats. 

Fransisco Javier Medina va ser detingut com a presumpte autor dels fets

Les investigacions apuntaven cap a Fransisco Javier Medina. Aquest home estava sortint amb la Marianela, que era l'exparella del Miguel i mare de la nena assassinada. Segons expliquen els testimonis, el Francisco maltractava la Marianela i li controlava tots els moviments. Li va demanar que tallés el contacte amb el seu exmarit, però ella no li va fer cas. De fet, es va plantejar que això va ser el motiu del doble assassinat

L'home no va ser condemnat pel doble crim d'Almonte

En el judici es van presentar moltes proves que podrien demostrar la seva presumpta implicació en el crim: unes proves d'ADN, la poca veracitat de la seva coartada, els testimonis d'alguns veïns del lloc on va passar el crim i les mentides i contradiccions que ell mateix va dir en el judici.

Doble crimen Almonte / Archivo

Francisco Javier Medina és l'etern sospitós del doble crim d'Almonte (Huelva): van assassinar un pare i la seva filla de 8 anys clavant-los 151 punyalades / Arxiu

"Alt nombre de proves amb un altíssim contingut incriminatori"

Així i tot, aquestes proves no van ser suficients per condemnar-lo i el van absoldre. Els investigadors de la Guàrdia Civil tenen clar que l'autor dels fets és Francisco Javier Medina, però la sentència del jurat popular, ratificada pel Tribunal Suprem, és absolutòria. Segons Fiscalia, el judici va ser "autèntic despropòsit per l'alt nombre de proves amb un altíssim contingut incriminatori" contra l'acusat. Francisco Javier Medina continua defensant la seva innocència i l'assassí del Miguel i la seva filla continua en llibertat nou anys després del crim, ja que no hi ha cap culpable.