Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres un home de 29 anys i una dona de 23 per un robatori frustrat. Els fets van tenir lloc a dos quarts de nou del vespre, quan els lladres van intentar accedir a un pis del carrer Manuel de Falla, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Van escalar per la façana amb la intenció d’entrar a robar-hi, però no ho van aconseguir i van acabar desistint de l’intent.

Agents dels Mossos d’Esquadra de paisà van veure com s’enfilaven pels balcons per entrar a l’habitatge i ja els estaven esperant. Els van començar a seguir fins que van arribar a la plaça Francesc Macià i els van identificar i detenir, acusats d’un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Aquestes dues detencions s’emmarquen en el dispositiu contra els robatoris amb força que la policia catalana, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, va iniciar el passat 14 de desembre per evitar aquest tipus de delictes a la part alta de la ciutat.

Dispositiu per evitar els robatoris amb força al districte de Sarrià-Sant Gervasi

Coincidint amb les setmanes pròximes a Nadal i el repunt de robatoris en habitatges que es produeixen per aquestes dates, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona van iniciar el passat 14 de desembre un dispositiu per evitar robatoris amb força al districte de Sarrià-Sant Gervasi. En aquestes gairebé dues setmanes, ja s’han detingut nou lladres, un dels quals va entrar a presó després de ser enxampat el passat 21 de desembre amb una caixa forta amb joies que acabava de sostreure.

En el marc d’aquesta operació, la policia catalana fa servir drons que li permeten tenir una visió aèria del districte i poder controlar així patis interiors dels edificis i també zones altes. Segons informa Betevé, s’ha produït en els darrers mesos una onada de robatoris a les Tres Torres, en què els lladres intenten accedir a les cases a través de balcons i façanes. El nombre de robatoris els mesos de setembre, octubre i novembre ha crescut un 20% respecte als que hi havia el 2019, abans de la pandèmia.