Incident greu aquest matí a Dosrius, al Maresme. Un equip de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra que estava fent un assalt en una casa, en el marc d'una operació antidroga per plantacions de marihuana, ha rebut dos trets per part de les persones que hi havia a l'interior, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Dos trets contra els Mossos

Segons les primeres informacions, quan els agents de l'ARRO de la regió metropolitana han esbotzat la porta, des de l'interior han obert foc, fent fins a dos trets, amb l'arma que apareix en aquesta notícia (foto superior). Per sort, cap dels agents que participaven en l'assalt han resultat ferits gràcies a la manta balística i a les armilles antibales.

Un dels trets ha impactat a la manta balística i un segon, s'ha perdut. Ara mateix es desconeixen més detalls del fet, que estan sota investigació, que assumirà la DIC dels Mossos d'Esquadra. El pistoler ha estat detingut i s'ha pogut intervenir l'arma. S'han detingut dues persones més, tots de nacionalitat albanesa.

WhatsApp Image 2024 03 05 at 08.32.46 (2)
Imatge d'un dels dos trets que han disparat contra els Mossos / Cedida

Els Mossos d'Esquadra estaven fent entrades a Argentona i també a Dosrius, els dos municipis al Maresme. En el marc d'una investigació judicialitzada, sota la batuta de la DIC de la regió metropolitana Nord, quan s'ha accedit en una de les cases investigades una de les persones que hi havia a l'interior ha obert foc contra els agents d'assalt de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra.

Quatre detinguts, entre ells el pistoler

A dins de les cases s'han trobat també plantes de marihuana a les dues entrades que s'han fet. Concretament, s'han desmantellat dos cultius i s'han intervingut 1.150 plantes i 20 quilos de cabdells. En total, arran d'aquests escorcolls, s'han detingut quatre persones, entre les que figura el pistoler que ha tirotejat els agents de l'ARRO que han fet l'entrada als habitatges. 

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, els trets han tingut lloc a l'entrada de Dosrius, molt a prop d'Argentona, on s'estaven també algunes de les actuacions. En qualsevol cas, tres han estat detinguts a Dosrius i tenien el rol de jardiners de les plantacions, mentre que el quart arrestat s'ha fet al Prat de Llobregat i es tractaria del líder del grup. La rebuda dels agents ha estat a trets, però cap a resultat ferit. 

Marihuana, albanesos i violència

No és el primer cop que els Mossos d'Esquadra són rebuts de manera hostil en entrades judicials per desmantellar plantacions de marihuana. Tot i que aquest dimarts la protecció balística ha evitat una desgràcia, en altres entrades també per aquest tipus de droga, agents han resultat ferits. A Alcoletge, al Segrià, un agent de l'ARRO dels Mossos va rebre l'impacte de projectils a la cama quan va activar, entrant en una plantació exterior, d'un parany fet amb una arma de foc.

A Vila-seca, al Tarragonès, per exemple, els Mossos van poder detectar que els narcotraficants havien electrificat la porta per evitar la incursió d'altres traficants. Fonts policials asseguren que cada cop és més habitual trobar armes, pistoles, sobretot, en plantacions. Els 'jardiners', les persones que vigilen la marihuana, es protegeixen ja no per la possible acció de la policia, sinó, sobretot, per evitar narco assalts. La majoria dels detinguts en aquestes plantacions són de nacionalitat albanesa, com els arrestats avui a la plantació d'Argentona; tot i que en zones del Camp de Tarragona, han trobat competència i ara la màfia xinesa comença a escalar posicions i la policia espera un enfrontament entre integrants dels dos grups pel control del territori.