El Diego era un jove de 30 anys que vigilava una plantació de marihuana i que va ser vist per última vegada fa dos anys a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). Els Mossos han detingut el seu exsoci de la marihuana, acusat d'haver-lo matat i d'amagar el seu cadàver. Han sortit a la llum tots els detalls del crim i qui podria ser la persona que el va matar, que ja ha ingressat a presó de manera provisional.

Diego Vargas Algaba tenia antecedents per delictes contra la seguretat viària i estava en tercer grau penitenciari quan van passar els fets. Aquest jove de 30 anys i veí de Gavà, un any abans de desaparèixer, va ser víctima d'un robatori a la plantació de marihuana que vigilava: les plantes robades estaven valorades en 80.000 euros.

El Diego es va sentir traït pel seu exsoci de la plantació de marihuana

Després de donar-li moltes voltes, va arribar a la conclusió que la persona que estava darrere del robatori era el seu exsoci, de qui era la plantació de droga en una nau industrial. Diego Vargas es va sentir traït i va anar a Sant Andreu de la Barca per demanar explicacions al seu exsoci i va ser llavors quan va desaparèixer.

El Diego no va desaparèixer de manera voluntària

La família de Diego Vargas Algaba, que forma part d'un dels clans gitanos més importants de Catalunya, des del primer moment van pensar que la desaparició del Diego no era voluntària, una hipòtesi que s'ha acabat confirmant: dos anys després, els Mossos han detingut el presumpte autor dels fets per homicidi amb ocultació de cadàver. 

El presumpte autor dels fets podria ser un exguàrdia civil

Segons asseguren algunes fonts consultades per La Sexta, el presumpte autor dels fets és un guàrdia civil retirat. No obstant això, com que el cas es troba sota secret de sumari, no s'ha pogut corroborar aquesta hipòtesi i la identitat del presumpte homicida continua sent secreta. 

El que sí que se sap segur és que el presumpte autor ha ingressat a la presó de manera provisional fins que se celebri el judici i que els Mossos d'Esquadra continuen amb la investigació oberta per trobar el cos del Diego, ja que de moment, encara no saben on està amagat.

Diego Vargas era conegut per la Policia pels seus antecedents

El Diego Vargas era un home molt conegut per la Policia, ja que tenia antecedents per delictes de seguretat viària i ja el tenien fitxat. Aquest jove de 30 anys tenia parella i dues filles, que en el moment de la desaparició, tenien un i tres anys i que hauran de créixer sense la seva figura paterna, uns fets que han causat gran commoció entre els seus amics i familiars.