La Direcció General de Trànsit (DGT) començarà a posar sancions molt elevades per una acció que tothom fa a la conducció. Estarà prohibit conduir amb el mòbil a la mà, independentment de si s'està fent servir o no. La multa serà de fins a 500 euros i la retirada de sis punts del carnet de conduir. El mòbil és una de les principals distraccions a la conducció i és el causant d'una gran quantitat d'accidents, ja que un segon de distracció mirant la pantalla pot ser determinant per provocar un accident i posar en perill la seguretat del conductor i de la resta d'usuaris de la via.

Les novetats de la reforma de la Llei de Seguretat Viària

Per aquest mateix motiu, està prohibit conduir fent servir el mòbil o parlant per telèfon i si t'enxampaven, et podia caure una multa de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet de conduir. No obstant això, aquesta normativa canviarà amb la reforma de la Llei de la Seguretat Viària, que preveu endurir les normes per garantir la seguretat dels conductors.

"L'ús del mòbil mentre es condueix multiplica per quatre el risc de patir un accident. La reforma de la Llei de la Seguretat Viària, en tramitació, preveu incrementar de 3 a 6 la pèrdua de punts per conduir agafant el mòbil amb la mà", explicava la Direcció General de Trànsit fa uns mesos en una piulada, que va córrer com la pólvora a les xarxes socials.

Coche conducir multa / Creative Commons

Amb la reforma de la Llei de Seguretat Viària, la DGT començarà a sancionar les persones que condueixin amb el mòbil o el GPS a la mà / Creative Commons

Prohibit tenir el mòbil o el GPS a la mà durant la conducció

Així doncs, quan entri en vigor la nova Llei de Trànsit, no només serà sancionat el fet de conduir fent servir el GPS i el mòbil, sinó que directament posaran multes i retiraran punts del carnet per portar aquests dispositius a la mà, independentment de què no s'estiguin fent servir. 

Multa de 500 euros i retirada de sis punts del carnet de conduir

Evidentment, si conduir escoltant música des del mòbil o amb el GPS en marxa no és cap delicte ni és motiu de sanció, sempre que no tinguis cap d'aquests dispositius a la mà. Si t'enxampen en aquesta situació, l'agent et pot sancionar amb una multa de 500 euros i la retirada de 6 punts del carnet de conduir.

Compte amb les noves multes falses de la DGT: no piquis a l'estafa de moda

La Direcció General de Trànsit també alerta als usuaris que vagin amb compte, ja que estan suplantant la identitat d'aquesta institució per estafar els usuaris. "S'ha detectat un nou enviament massiu per correu electrònic de multes falses de la DGT. No facis clic a cap enllaç ni responguis. Elimina-ho. És phishing", explica la DGT a les xarxes socials.