La Direcció General de Trànsit, la DGT, és una de les institucions espanyoles més temudes i respectades. Malgrat totes les regulacions que posa en pràctica i instaura cada any per a la prevenció d'accidents a les carreteres, hi ha molts conductors que busquen la manera d'eludir les normes i cometre infraccions sense arriscar-se a ser sancionats o multats.

Els trucs per salvar-te d'una multa que no serveixen de res

La mateixa DGT informava dels perillosos rumors que parlen de trucs per infringir segons quines lleis, sobretot, per no donar positiu en els controls d'alcoholèmia si algú condueix sota els efectes de diverses copes de més perquè, recorden, la taxa més segura és la de 0,0. I és que, al llarg dels anys, s'han alimentat diverses llegendes sobre com, malgrat haver begut, donar negatiu en bufar.

Test alcoholèmia / Pixabay

Test d'alcoholèmia / Pixabay

Aquest tipus de remeis, segons Trànsit, no fan cap altra cosa que ajudar a la poca consciència sobre el consum d'alcohol abans de conduir, una de les principals causes d'accident de trànsit a Espanya. Per evitar aquest tipus de falòrnies i reforçar la legalitat i consciència per posar-se al volant sota els efectes d'aquestes substàncies, la DGT promou multitud de campanyes que, en aquest cas, desmenteixen els remeis o trucs més típics davant aquestes situacions.

La DGT desmenteix els remeis per no donar positiu en els tests de drogues

A més d'arriscar la nostra vida i la de les persones que portem al vehicle, conduir superant la taxa ens pot portar una multa d'entre 500 i 1.000 euros i la pèrdua de fins a sis punts del carnet. Desafortunadament, moltes persones donen prioritat a no ser sancionats abans que al risc que corren i fan córrer als seus acompanyants. I per evitar una carta de la DGT, fan córrer tota mena de trucs per no donar positiu a l'alcoholímetre o en el test de drogues.

DGT Alcohol

Control de la Guàrdia Civil / DGT

Així ho demostren les dades de l'enquesta realitzada per la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària, FESVIAL, que detalla que el 20% dels conductors creuen que existeixen trucs per eludir els controls de drogues. Tanmateix, des de Trànsit desmenteixen les típiques llegendes: ni beure aigua, ni prendre cafè, ni fer exercici per suar l'alcohol, ni menjar llimones, ni dormir una estona són realment efectius.

Tampoc prendre begudes energètiques o esperar un parell d'hores abans d'agafar el cotxe són mètodes eficaços i la DGT recalca el perill i risc de fer-ho, a més de la brutal sanció econòmica per fer-ho.