Amazon té a la venda un artefacte molt demandat per les festes de Nadal: es tracta d'un alcoholímetre que es pot comprar per menys de 20 euros i amb el qual t'asseguraràs de no conduir sota els efectes de l'alcohol.

Està completament prohibit conduir sota els efectes de l'alcohol

Amb el Nadal a punt d'arribar comencen tots els dinars i sopars amb la família, amb els companys de feina i amb els amics. En aquestes dates és molt típic obrir una ampolla de vi, cava o qualsevol beguda alcohòlica en motiu de celebració.

Tot i que tothom sap que està completament prohibit conduir borratxo, cada any hi ha accidents de trànsit per conductors que agafen el cotxe amb unes copes de més, uns fets molt perillosos.

Alcoholímetro / Amazon

Amazon té un alcoholímetre que es pot comprar per menys de 20 euros i que és ideal per les festes de Nadal / Amazon

Per aquest mateix motiu, la Direcció General de Trànsit (DGT), no es cansa de repetir que important és conduir en plenes facultats sense els efectes de l'alcohol ni de cap substància estupefaent, ja que podria posar en risc la seguretat del mateix conductor, de la resta d'ocupants del vehicle i de la resta d'usuaris de la via.

Amazon té a la venda un alcoholímetre per menys de 20 euros

Abans d'iniciar la marxa, és molt important assegurar-se de no tenir més alcohol en sang del permès i, per aquest mateix motiu, Amazon ha posat a la venda un alcoholímetre que és ideal per les festes de Nadal, ja que està homologat i podràs saber si estàs en condicions de conduir sense posar en perill a la resta d'usuaris ni a tu mateix.

Multes i sancions per conduir sota els efectes de l'alcohol, segons la DGT

Es pot comprar tirat de preu: només costa 19,99 euros i et permetrà saber l'alcohol en sang. Si t'enxampen amb entre 0,25  i 0,5 mlg/l, perdràs quatre punts del carnet de conduir i, a més a més, et sancionaran amb 500 euros. Si els policies t'enxampen amb entre 0,50 i 0,60 mlg/l, la multa és de 1.000 euros. En el pitjor dels casos, si l'alcoholímetre marca més de 0,60 mlg/l, estaries cometent un delicte i no una infracció.

La taxa segura d'alcohol és 0: precaució a les carreteres

Tot i que no és cap infracció ni cap delicte conduir amb menys de 0,25 mlg/l, la Direcció General de Trànsit (DGT) recorda que la taxa d'alcohol més segura a la carretera és 0 i anima a tots els conductors a no agafar el cotxe en cas d'haver consumit alcohol, ja que podria ser molt perillós i provocar accidents.

Els quatre colors que has de saber aquest hivern per conduir amb seguretat, segons la DGT

Amb l'arribada del fred, la DGT ha aprofitat l'ocasió per explicar una sèrie de mesures i normes que cal respectar per garantir la seguretat a l'hora de conduir quan hi ha neu a la via. En funció de la quantitat de neu que hi hagi i del temporal, caldrà seguir unes indicacions o altres que vindran determinades per uns colors, que determinaran les precaucions a prendre.