Encara que la tecnologia ha ajudat que la nostra vida sigui molt més senzilla en diversos aspectes, alguns delinqüents s'aprofiten dels seus coneixements informàtics i de la nostra confiança respecte a algunes institucions. És per això que en els últims anys s'han multiplicat les estafes i estafes a través d'internet.

És per això que convé estar informat sobre els perills que pot suposar caure en una d'aquestes trampes. De fet, també és crucial saber quins mètodes utilitzen per enganyar els altres i robar a les persones les seves dades personals o fins i tot els seus diners.

Les multes de trànsit sembla que s'han convertit en la nova font d'ingressos per als estafadors d'internet. La intenció d'aquests delinqüents és la d'enganyar-nos amb una notificació que ens pugui fer creure que és perfectament legal i que, si no paguem, podem tenir problemes seriosos.

L'estafa de la DGT

En la nova estafa, en la qual diverses persones ja han caigut, s'implica la Direcció General de Trànsit (DGT) per fer creure les víctimes que la notificació que han rebut és d'una institució real. De fet, la mateixa DGT ha advertit d'aquesta activitat delictiva a les seves xarxes socials perquè els conductors no es deixin enganyar.

Cada vegada és més freqüent que els criminals busquin, a més dels nostres diners, les nostres dades personals. Amb ells poden lucrar-se en vendre'ls a altres persones que vagin a utilitzar-les amb finalitats il·lícites o fins i tot podem tenir problemes legals que se'ns imputin per la suplantació d'identitat. És molt perillós cedir les nostres dades a tercers i més si no sabem què poden fer amb ells en un futur.

La DGT ha publicat en el seu compte de Twitter un tweet en el qual adverteixen els conductors d'aquesta nova estafa que consisteix a fer creure la víctima que ha estat multada a través d'un correu electrònic en el qual l'informen de la seva sanció. Recomanen que no es polsi cap enllaç dels molts que hi ha al correu, pot ser molt perillós, ja que els criminals podrien robar les dades personals del presumpte multat.

De fet, el que s'ha de fer és marcar el missatge com a correu brossa, eliminar-ho i, si és possible, no obrir-ho per evitar qualsevol tipus de problema que es pugui produir. De fet, una multa mai no hauria d'arribar per correu electrònic, la DGT notifica a través de correu convencional aquest tipus de sancions.

Què he de fer si rebo el correu?

En el cas en el qual rebem el correu electrònic en el qual els estafadors es fan passar per membres de la DGT i hàgim premut en algun dels enllaços hauríem de fer algunes captures, guardar totes les dades que puguem aconseguir.

Ho hauríem de notificar davant de la policia, ajudant-los amb tot el que estigui a la nostra mà, captures, correus, dades... Tot pot ser clau perquè els agents que s'encarreguin d'aquesta investigació detinguin els criminals.

També podem ajudar a altres persones a què no caiguin en el mateix error que nosaltres compartint la nostra experiència a través de les xarxes socials.