Conduir amb precaució no només serveix per evitar ser sancionat. Segons el Codi de Circulació vigent a Espanya l'atenció i la llibertat de moviments són també essencials, per la qual cosa si consideren que no s'està en perfectes condicions en aquests àmbits al volant, també podrien multar al conductor. Algunes de les situacions més sorprenents emanen dels articles 3.1, 17.1 i 18.1. És a dir, aquells que adverteixen de conduir amb diligència i preocupació, sense temeritat, en condicions de controlar el seu vehicle, així com el camp necessari de visió o mantenir la posició adequada. Per tot això, tant Mossos d'Esquadra com Guàrdia Civil, Policia Nacional o policies locals, podrien multar-te per uns deu motius diferents.

Les deu multes de la DGT que ningú sap

El Codi de Circulació especifica en aquests articles anomenats alguns detalls que potser són desconeguts per molts dels conductors. De fet, discutir al cotxe no és recomanable però si a més perds la vista de la carretera podria convertir-se en una infracció sancionable pels cossos de seguretat. Aquestes distraccions també inclouen mossegar-se les ungles, fer-se un petó entre el conductor i l'acompanyant, així com qualsevol gest obscè cap un altre conductor. També comporta un pagament de fins a 100 euros si t'agrada conduir agafant el volant amb una sola mà o si portes el braç per fora de la finestra, aquests fan referència a l'article 18.1 sobre mantenir la posició adequada.

Si fa calor, millor que posis l'aire condicionat. Això és, bàsicament, perquè conduir sense samarreta, amb xancletes, banyador o sense sabates està penat amb una multa d'entre 80 i 200 euros. Mateixa quantitat amb la que et poden sancionar si decideixes maquillar-te o menjar i beure alguna cosa mentre condueixes. Però tranquil, a més d'aquestes que semblen, teòricament, lògiques, n'hi ha d'altres encara més estrambòtiques que, potser, mai t'havies plantejat fer al volant. Tanmateix, les que alteren o posen en perill els preceptes inclosos als articles 3.1, 17.1 i 18.1 del Codi de Circulació vigent són els que s'han esmentat fins ara.

No posis la música molt alta, però utilitza el clàxon

La música al cotxe és legal i una bona forma de mantenir la motivació i no defallir en trajectes molt llargs. No obstant això, compte amb el volum, si és massa alt a segons quines hores del dia o prop d'hospitals o residències de gent gran, pots ser sancionat amb entre 80 i 100 euros. Seguint amb el tema musical, una altra de les multes que poden arribar fins als 90 euros és emplenar el dipòsit en una benzinera amb el mòbil o la ràdio funcionant, la qual cosa ja s'especifica en la majoria de gasolineres d'Espanya amb adhesius o senyals. 

Quan arriba la primavera tothom vol ser el primer en anar a la platja, però compte en aparcar sobre la sorra: és un espai protegit i potser, de ser vist per un policia, hauries de pagar fins a 6.000 euros. Tampoc circulis molts metres pel carril esquerra de forma injustificada. És a dir, no vagis pel centre a l'autopista si no hi ha trànsit, a no ser que vulguis aconseguir una papereta negativa per valor de 200 euros. Per últim, el clàxon. Està prohibit dins dels nuclis urbans, tot i que si no s'utilitza en casos contemplats per la llei com una emergència o per evitar un accident se't pot imposar una sanció de 80 euros. Totes aquestes normes desconegudes, no obstant, tenen fàcil prevenció.