Els Mossos d’Esquadra han identificat i busquen per detenir dos homes que aquest dissabte van participar en una baralla amb armes blanques a la plaça de la Gardunya, al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Els fets, tal com es poden veure en un vídeo viral, es van iniciar en aquesta plaça, al Raval, al voltant de dos quarts de deu de la nit i va acabar amb una persona ferida greu, si bé no es pateix per la seva vida.

Després de localitzar la persona ferida, els Mossos van obrir una investigació per aclarir els fets i van poder identificar, gràcies a les imatges gravades per un testimoni, dos dels joves que participen de la baralla, i s’ha emès una ordre de detenció per tal de poder-los detenir. Els Mossos d’Esquadra, en el marca de les tasques de patrullatge i seguiment de la delinqüència urbana en aquesta zona zero de la ciutat, tenen identificats a la majoria de joves, i en veure les imatges de la baralla, els van poder identificar. Fonts de la policia catalana asseguren que un cop identificats, només és qüestió de temps que siguin identificats per agents de la comissaria de Ciutat Vella i puguin ser arrestats.

Investigació per aclarir la baralla amb armes blanques

De manera paral·lela, la Unitat d’Investigació de la comissaria ha obert una investigació per aclarir què va motivar aquest anéssim enfrontament amb armes blanques al centre de Barcelona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els dos joves que busca la policia són magrebins i amb diversos antecedents.

La ciutat, que pateix una crisi de seguretat, tal com també van reconèixer des del mateix consistori, que asseguren que s’ha instaurat la “cultura de la navalla” a la capital de Catalunya, veu com cada dia es produeixen enfrontaments amb armes blanques. Cada 24 hores la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra sancionen com a mínim tres persones per anar armades amb ganivets o navalles il·legals pels carrers de Barcelona.