Tres oficials de la Brigada Rey Alfonso XIII de La Legión han estat detinguts per la Policia Nacional d'Almeria acusats de sostreure un sobre amb uns 7.500 euros en un establiment de la capital durant el cap de setmana passat. Han quedat citats per comparèixer davant de les autoritats judicials per un presumpte delicte de furt.

Tres tinents de La Legión en el punt de mira

Fonts policials han confirmat a Europa Press la detenció dels tres oficials pertanyents a la base militar 'Álvarez de Sotomayor' de Viator, si bé han declinat oferir detalls sobre els fets que se'ls imputen en enquadrar els actes en un presumpte delicte de caràcter lleu.

Desfilada de La Legión / Flickr

Desfilada de La Legión / Flickr

Segons publica aquest divendres el diari La Voz de Almería, els tres detinguts són "tres joves tinents". Els fets haurien tingut lloc el cap de setmana passat en un cèntric pàrquing d'Almeria i haurien estat captats per les càmeres de seguretat, segons la mateixa font. Van ser les mateixes imatges les que van permetre identificar els sospitosos, que van ser arrestats i conduïts a dependències policials.

La detenció es va produir en el marc d'una investigació per un cas de sostracció de diners en un local hoteler d'Almeria. Pel que sembla, els tres oficials no estan acusats de robar els diners, però sí d'haver-se quedat posteriorment amb 7.500 euros procedents d'aquesta sostracció.

En aquest cas, al conegut himne de La Legión, força militar d'elit dirigida i creada el 1920, 'El novio de la muerte', que diu així: ""Nadie en el Tercio sabía, quién era aquel legionario, tan audaz y temerario que a La Legión se alistó. Nadie sabía su historia, mas La Legión suponía, que un gran dolor le mordía como un lobo el corazón"... s'hi podria afegir: "Y que llevó a cabo un atracón", presumptament.

La cocaïna que va matar dos joves va ser adulterada amb barreja letal

"Em vaig fotre dues ratlles, jo i dos col·legues. I si veiessis com ens posàvem...", resava un dels àudios difosos després de la festa. Un dels afectats va arribar a un bar dient que hi havia una noia assetjant-lo, i en realitat es tractava d'un tamboret. Se'n va anar a un quarter de la Guàrdia Civil a denunciar. Un altre dels afectats es va cuinar uns ous ferrats amb Fairy en comptes d'oli a la paella. A continuació va destrossar la casa a cops de puny i, a continuació, es va sotmetre a un rentat d'estómac. Un altre afectat era a casa despullat i amb la cara destrossada quan va arribar la policia. S'havia 'rajat' en creure que estava envaït per insectes.

Va ocórrer l'agost després d'una festassa a Coria. A la província de Càceres dues persones van morir pel consum de cocaïna adulterada i d'altres tantes van haver de ser ateses per al·lucinacions. Ara ha transcendit amb quin adulteri estava tallada la droga.