"Em vaig fotre dues ratlles, jo i dos col·legues. I si veiessis com ens posàvem...", resava un dels àudios difosos després de la festa. Un dels afectats va arribar a un bar dient que hi havia una noia assetjant-lo, i en realitat es tractava d'un tamboret. Se'n va anar a un quarter de la Guàrdia Civil a denunciar. Un altre dels afectats es va cuinar uns ous ferrats amb Fairy en comptes d'oli a la paella. A continuació va destrossar la casa a cops de puny i, a continuació, es va sotmetre a un rentat d'estómac. Un altre afectat era a casa despullat i amb la cara destrossada quan va arribar la policia. S'havia 'rajat' en creure que estava envaït per insectes.

Va ocórrer l'agost després d'una festassa a Coria. A la província de Càceres dues persones van morir pel consum de cocaïna adulterada i d'altres tantes van haver de ser ateses per al·lucinacions. Ara ha transcendit amb quin adulteri estava tallada la droga.

Morts i al·lucinacions per cocaïna a Càceres

L'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses ha alertat aquest divendres que la partida de cocaïna que va acabar amb la vida dels dos joves i va provocar 15 ferits a la província de Càceres estava adulterada amb atropina.

cocaina

Cocaïna / Recurs

Així doncs, entre els consumidors, als efectes de la cocaïna se'ls van sumar a més els de l'atropina, un alcaloide extret de certes plantes. En dosis terapèutiques es pot utilitzar com a antídot de certes intoxicacions o per a la reanimació cardiopulmonar. En dosis 'casolanes' i no supervisades el seu consum produeix taquicàrdia, taquipnea, hiperpirèxia, al·lucinacions, atàxia o reaccions psicòtiques. En els casos de més gravetat pot produir col·lapse circulatori, insuficiència respiratòria, paràlisi o coma.

Una intoxicació aguda produïda pel consum d'una barreja d'atropina i cocaïna és molt perillosa i pot produir una mort sobtada, segons l'Institut de Toxicologia. Els efectes cardiovasculars i respiratoris produïts per la cocaïna es multipliquen amb l'atropina.

Cocaina / Pixabay

Cocaïna / Pixabay

Des de l'Institut de Toxicologia han recordat que l'any 1997 ja hi va haver una intoxicació semblant a Madrid. Així mateix, a finals de 2004 i principis de 2005 es van notificar diversos casos d'intoxicació a Bèlgica, França, Itàlia i els Països Baixos, que van involucrar una barreja|mescla d'ambdues substàncies.

Detenció del camell

El primer cas mortal es va registrar a Coria. Un home de 37 anys. Poc després es va desencadenar l'alarma per la gran quantitat de persones que van començar a acudir al servei d'urgències de l'hospital de la localitat i tot va ser lligar caps. Al poc temps va morir un altre jove a Plasencia. Els ingressats van reconèixer haver consumit droga i van col·laborar amb la Guàrdia Civil per localitzar i detenir el camell.

La caça va ser un èxit i després d'uns dies de recerca la policia va arrestar un home de 30 anys, natural de Coria, com a responsable de la distribució de la cocaïna. El jutge va decretar presó provisional sense fiança i el sospitós s'ha negat rotundament a facilitar el nom del contacte superior que li va vendre a ell la cocaïna.

El camell està acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública i diversos delictes de lesions pel nombre de persones intoxicades.