Més detinguts relacionats amb l'assassinat de Samuel Luiz el passat cap de setmana a la Corunya. Després de la detenció durant la setmana de tres nois i una noia, aquest divendres la Policia Nacional ha confirmat que s'han detingut dos joves més, menors d'edat, per la seva implicació en l'assassinat del jove gai.

En total, doncs, són sis els detinguts en el marc de les investigacions per aclarir com va ser assassinat Samuel Luiz a les portes d'una discoteca de la capital de Galícia.

Un dels menors d'edat detinguts en aquesta tercera onada d'arrestos té antecedents. És l'únic dels sis que en té, segons han informat fonts de la Policia Nacional.

Tots dos menors són residents a la Corunya, amics de les quatre persones detingudes amb anterioritat i sense relació prèvia amb la víctima.

Els altres detinguts, a disposició del jutge

Els quatre detinguts anteriorment, una dona i tres homes d'entre 20 i 25 anys, han passat aquest matí a disposició del jutge de guàrdia que porta el cas a l'espera que siguin interrogats. Avui el jutge haurà de decidir si han d'ingressar a presó o queden en llibertat.

Samuel Luiz / EFE

Una fotografia de Samuel a la mà d'un jove durant una protesta per l'assassinat de la Corunya / EFE

Als sis -els quatre detinguts durant la setmana i els dos arrestats avui- se'ls imputa un suposat delicte d'homicidi. La Policia Nacional encara no ha donat per tancada la investigació i no descarta que es puguin detenir més persones relacionades amb l'agressió contra el jove Samuel. Les diligències continuen sota secret de sumari per ordre del jutjat d'instrucció número 8 de la Corunya.

La defensa d'un dels detinguts diu que és innocent

L'advocat de l'últim jove detingut, José Ramón Sierra, ha assegurat aquest divendres a l'entrada dels jutjats de la Corunya que el seu patrocinat, acusat d'homicidi i apropiació indeguda del telèfon mòbil de la víctima, "és innocent".

És de tots els detinguts l'únic que ha declarat a la comissaria a les preguntes dels investigadors de la Policia Nacional. En declaracions als periodistes davant els jutjats del carrer Monforte, Sierra ha remarcat que el seu client, que va ser detingut la nit de dimecres a dijous, no va participar "ni en el linxament ni en el que sigui que és un homicidi".

"Ha declarat en dues ocasions, primer com a testimoni i després com acusat", ha recalcat el lletrat, que ha explicat que el jove va acudir voluntàriament a declarar a la Comissaria de Policia de Lonzas com a testimoni i posteriorment va quedar detingut.

En aquest sentit, ha afegit que mai es va acollir al seu dret a no declarar, perquè "explica la veritat" perquè "els innocents declaren sempre". Preguntat per si els detinguts van declarar que estaven borratxos, Sierra ha aclarit que ho desconeix. "Jo no estava en les declaracions dels altres. Són secretes. I no sé com poden declarar que estaven borratxos si no declaren", ha afegit. Ha lamentat que el seu defensat hagi de passar a disposició judicial i no sigui deixat en llibertat, assegurant que és un "error".