Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones al districte de les Corts de Barcelona per robar ordinadors portàtils a l’entorn universitari. Les detencions es van produir en el marc d’un dispositiu en què agents de paisà es van desplegar per la Zona Universitària per detectar els lladres que sostreien el contingut de les motxilles dels alumnes i els professors aprofitant algun descuit mentre estaven al bar, a les terrasses o a la biblioteca. Entre els quatre detinguts acumulen 54 antecedents policials.

Les detencions es van produir en dues actuacions diferents en dos dies consecutius, segons explica Betevé. El passat 23 de gener, dues persones van robar un ordinador portàtil a la biblioteca d’un dels campus universitaris de la zona. El personal de seguretat va aconseguir retenir una de les autores del furt, una dona de 32 anys, fins que els Mossos van arribar i la van detenir. Aquesta persona compta amb vuit antecedents policials. L’altre home que va participar en el robatori va aconseguir fugir amb l’ordinador i la policia catalana ja treballa per identificar-lo i detenir-lo.

La segona actuació, amb agents de paisà, va tenir lloc l’endemà, 24 de gener, després que intentessin robar un altre ordinador portàtil al bar de la universitat mentre la víctima estava dinant. Els Mossos van detenir tres persones acusades d’un delicte de temptativa de furt. Els detinguts són un home de 41 anys amb 32 antecedents, un home de 38 anys amb quatre antecedents i una dona de 35 anys i una desena d’antecedents.

Onada de robatoris a les universitats de Barcelona

Aquests dos robatoris no són cap fet aïllat. Agents de paisà dels Mossos estan desplegats per la zona per tractar d’evitar-los, ja que s’estan convertint en una tònica habitual en els últims mesos. La Guàrdia Urbana també va alertar fa setmanes de l’increment de robatoris a les biblioteques de les universitats. Per aquest motiu, des de la policia catalana demanen que es vigili les pertinences de ben a prop i que si es veu una persona sospitosa es truqui al 112 per informar-ne.