Una persona ha quedat detinguda per cultivar més de 500 plantes de marihuana al districte Sant Martí de Barcelona i altres dos també han estat arrestades per vendre droga al barri del Raval.

Els veïns alerten a la Policia del cultiu de droga al districte de Sant Martí

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra han desmantellat aquest dimecres un cultiu de marihuana al districte de Sant Martí. En l'operació, que s'ha iniciat arran de les queixes d'uns veïns, s'han localitzat 585 plantes i 278 esqueixos. A més, hi ha una persona detinguda. La infraestructura ha quedat inutilitzada per evitar el risc d'incendi.

Dos detinguts per vendre droga al barri del Raval

El negoci de la droga està molt estès a Barcelona i, de fet, el divendres, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra han desmantellat un punt de venda de drogues al barri del Raval de Barcelona. Es tracta d'un pis on s'hi han trobat substàncies estupefaents, diners en efectiu i utensilis per al consum de droga. La propietat ha quedat tapiada per evitar noves ocupacions i hi ha dues persones detingudes en el marc de l'operació.

Els Mossos d'Esquadra ho expliquen en una piulada

"Detenim dues persones amb la Guàrdia Urbana de Barcelona al Raval per tràfic de drogues i desmantellem el pis on es consumia i es venien substàncies estupefaents. La propietat queda tapiada per evitar noves ocupacions delinqüencials", expliquen els Mossos d'Esquadra al seu compte de Twitter.

Es desconeix si hi ha relació entre la plantació i el punt de venda del Raval

De moment, es desconeix si hi ha una correlació entre el cultiu de marihuana del districte de Sant Martí i el punt de venda de droga del Raval. La investigació continua oberta, en mans de la Policia, i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. Els detinguts es podrien enfrontar a sancions econòmiques molt elevades i a penes de presó per un delicte d'organització criminal i per atemptar contra la salut pública.

Guàrdia Urbana / @barcelona_GUB

Un detingut per cultivar marihuana al districte de Sant Martí de Barcelona i dos arrestats més per vendre droga al Raval / Twitter barcelona_GUB

Dos detinguts per destrossar el bosc i plantar marihuana a Garrigàs

El "negoci" de la marihuana no és exclusiu de Barcelona i la seva àrea metropolitana i, de fet, la setmana passada, van detenir dos homes per destrossar un bosc a Garrigàs (Alt Empordà), muntar un campament il·legal i cultivar-hi més de 1.600 plantes de marihuana. Tot i la gravetat de les acusacions, es troben en llibertat amb càrrecs.