Des de primera hora del matí els Mossos d’Esquadra han iniciat un dispositiu per detenir set persones relacionades amb l’assassinat d’un jove davant de la discoteca Brisas de l’avinguda del Paral·lel de Barcelona, del passat 30 d’octubre de 2022. S’estan fent diversos escorcolls i està previst detenir diverses persones, de les quals no n’ha transcendit la seva relació exacta amb els fets que s’investiguen.

L’agressió mortal es va produir la matinada del dia 30, davant d’aquesta perillosa discoteca del Paral·lel de Barcelona, quan un jove magrebí de 19 anys va ser atacat per un grup de persones, la majoria de nacionalitat dominicana. Segons es va poder saber en aquell moment, la víctima, que tenia diversos antecedents per robatoris i furts, va intentar robar als seus agressors, que el van perseguir i el van apunyalar, causant-li finalment la mort. L'agressió va ser gravada per un testimoni, que mostrava com el jove ferit agonitzava després de rebre diverses ganivetades. Les imatges d'aquesta gravació han estat clau per identificar a totes les persones que van participar en aquesta agressió de final d'octubre de 2022.

Més detinguts

Abans d’acabar l’any 2022 els Mossos d’Esquadra ja van detenir un jove relacionat amb el crim del Brisas, però la investigació no es va donar per tancada i avui s’ha decidit explotar amb la detenció de totes les persones relacionades. Segons fonts de la policia catalana, els detinguts no formaven part de cap banda o organització criminal, estaven de festa i es van unir per cometre l'atac contra el jove, del qual ara, quan s'acabin de fer els detinguts, i amb les seves declaracions, es podrà aclarir què ho va motivar. La teoria que té més força, ara per ara, i segons les informacions que es van recollir en el seu moment, és la del robatori. Durant el matí s'han fet escorcolls i s'han detingut set persones als districtes d'Horta, Sant Andreu, Nou Barris i Sant Martí. El cas, que segueix obert, està sota secret de sumari.

Brisas, una discoteca problemàtica

L'incident a l'exterior de la discoteca Brisas de Barcelona del passat mes d'octubre, que va saldar-se amb la mort d'aquest jove, no va ser el primer problema detectat a la zona. Aquest local d'oci, on acostumen a anar persones de l'Amèrica del Sud, genera problemes cada cap de setmana i l'Ajuntament de Barcelona, sense sort, l'ha intentat tancar. Després d'aquest atac mortal, els Mossos d'Esquadra van desplegar a la zona una batuda on fins i tot es va assaltar la discoteca, entrant a l'interior amb efectius d'ordre públic per identificar a les persones i lluitar contra el tràfic de drogues i l'ús d'armes blanques.

Aquest tipus d'armes porten de corcoll als Mossos d'Esquadra, que fins i tot han hagut d'implementar un pla operatiu especial per fer-hi front. L'han batejat com Pla Daga. A Catalunya s'han disparat els casos de delictes comesos amb armes blanques i cada dia al país se'n cometen cinc, segons les dades dels mateixos Mossos d'Esquadra.