Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest migdia a Vic, a la capital d’Osona, a tres homes, els tres de nacionalitat índia, per la seva relació amb la salvatge baralla amb armes blanques que la setmana passada va acabar amb quatre persones ferides. La investigació segueix en marxa i no descarten que es puguin fer més detinguts. Els arrestats, que són de la mateixa nacionalitat i coneguts, no són família, però sí que tenen una relació d’amistat entre ells.
Els tres detinguts, els primers que s’han pogut localitzar i relacionar amb els fets, estan acusats d’un delicte d’homicidi dolós en grau de temptativa, és a dir, que el van intentar matar un dels ferits. Les ferides que van, presumptament, ocasionar a un dels participants en la baralla van ser molt greus, segons han explicat fonts de la investigació. Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vic han practicat les detencions aquest migdia, a Vic mateix, a la zona del barri del Remei, en una zona propera a l’aparcament on es va produir la baralla. Els detinguts tenen 32, 27 i 23 anys.
Els primers detinguts
La investigació que està fent la policia catalana ha d’acabar d’aclarir els fets i què va motivar la baralla. Segons les primeres informacions, una disputa familiar, per un enfrontament sentimental, sembla que va ser el detonant de la batussa, que va acabar amb quatre persones amb ferides d’arma blanca. Els tres detinguts d’avui a Vic són els primers que es fan, però la policia catalana espera fer més detinguts.
La baralla de Vic, juntament amb la baralla de Manresa i els saquejos de Molins de Rei, van obrir una setmana amb totes les alarmes activades, per aquest repunt de violència gratuïta, desmesurada i amb un increment de presència al carrer d’armes blanques.
Més armes blanques
El Pla Daga, que es va posar en marxa pel febrer i que ha permès retirar prop de 6.000 armes blanques, es mantindrà i s'intensificarà en aquells indrets i moments en què els informes d'anàlisis del risc ho determinin. La policia catalana subratlla que aquest pla ha esdevingut "un dispositiu necessari" en la prevenció de fets delictius, i ho argumenten assegurant que hi ha hagut un 12% més d'armes intervingudes.