Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un home de 65 anys de nacionalitat espanyola acusat d'haver provocat un incendi amb quatre focus a la Selva del Camp, al Baix Camp. Al voltant de dos quarts de deu la policia catalana ha rebut l'avís assegurant que diversos testimonis han vist un home amb actitud sospitosa a la zona on hi havia els diferents focus d'un incendi que s'acabava d'iniciar, a la carretera TP-7013 en direcció a Vilaplana.

Un sense sostre ha provocat l’incendi de la Selva del Camp

Patrulles policials s'hi han desplaçat ràpidament i han localitzat el sospitós, un sense sostre que duia una bossa amb diversos encenedors a dins. Després d'entrevistar-se amb ell, agents de la comissaria de Reus l'han detingut acusat de ser l'autor d'un delicte contra la seguretat col·lectiva, en concret, per incendi, segons ha explicat la policia catalana.

Es tracta d'un home de 65 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut. Segons fonts policials, el detingut té antecedents, però no sense relació amb aquests fets o amb incendis anteriors, i localitzat a l'àrea de Barcelona. La Unitat d'Investigació dels Mossos de Reus està indagant per aclarir què ha portat l'home a encendre el foc.

Incendi controlat

A primera hora de la tarda han pogut controlar les flames de l'incendi de la Selva del Camp. Es mantenen treballant a la zona deu dotacions terrestres per aconseguir la seva extinció, que es preveu que puguin acabar amb les flames abans que es faci de nit.

És un nou incendi gran els darrers dies a Catalunya, com el d'ahir entre Querol (Alt Camp) i Santa Maria de Miralles (Anoia) o l'incendi, en aquest cas també provocat per un piròman, la setmana passada a Collserola, a Barcelona.