Collserola crema cada pocs dies. Casualitat? Mala gestió del bosc d'aquest Parc Natural per part de l'Ajuntament de Barcelona? O un piròman? Cap de les possibilitats sembla descartada ara mateix pels Mossos d'Esquadra, que són els encarregats d'investigar l'enèsim incendi a Collserola.

 

L'incendi es va declarar abans de dos quarts de set de la tarda a la falda de Collserola, a Barcelona. El foc es va iniciar prop de la carretera alta de Roquetes, al districte de Nou Barris de la capital catalana. La policia catalana, però, desconfia que es tracti d'un incendi casual i ja han obert una investigació per trobar el presumpte piròman. Els veïns de la zona sospiten d'una persona.

Els Mossos busquen el piròman de Collserola

Els testimonis que van alertar als Bombers de Barcelona de l'incendi han explicat que van veure una gran flama en un costat de carretera i que al mateix moment també van veure foc en un altre punt, proper, a l'altre costat de carrer. Aquest relat fa pensar a la policia que es tracta d'un incendi intencionat.

Incendio Collserola - Barcelona / Jon Díaz

Imatge de l'incendi al Parc Natural de Collserola / Jon Díaz

Els veïns tenen clar el retrat robot de l'home que va iniciar, voluntàriament, l'incendi a la carretera alta de Roquetes. La policia busca un home d'uns 65 anys, amb els cabells blancs, bigoti i una camisa de color blau cel. Veïns d'un bar proper a la zona han afegit que en les darreres dues setmanes hi ha hagut almenys dos petits incendis provocats a la mateixa zona.

Tota la nit treballant per apagar les flames

Quatre dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat durant la nit revisant el perímetre del foc forestal del Parc de Collserola i rematant alguns punts calents a l'interior, segons ha informat el cos d'emergències.

El foc es va donar per estabilitzat i va entrar en fase de control cap a quarts d'onze d'aquest dimarts. Els Bombers de Barcelona continuen fent tasques durant el matí per poder extingir completament el foc. D'altra banda, els Bombers de la Generalitat van retirar les seves dotacions a la mitjanit. L'incendi es va originar cap a dos quarts de set d'aquest dimarts i ha cremat unes 10 hectàrees.