Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 18 de maig a Barcelona un professor de karate acusat de ser el presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual a un noi menor d'edat després que hagués fet tocaments a alguns dels seus alumnes. L'arrestat, un home de 64 anys, era docent al centre Esportiu Claret, al districte de Gràcia de la capital catalana, a través d'una empresa externa. Un cop s'ha tingut coneixement dels suposats abusos per part del professor, se l'ha apartat del seu lloc de feina de manera cautelar seguint els protocols establerts per aquest tipus de casos.

Totes les famílies han estat informades de la situació a través d'un comunicat que se'ls ha fet arribar des de la institució, tal com ha detallat el 324. A més, també s'han reunit amb els familiars dels menors que fan classe amb el docent investigat per informar-los de la mesura que s'ha pres i posar-se a disposició per a qualsevol cosa. No es descarta que pugui haver-hi més casos d'abusos i que, un cop s'hagin fet públics, es produeixin més denúncies. El docent fa molts anys que imparteix classes de karate tant a menors d'edat com a adults en diferents centres de Barcelona, encara que fins ara no hi havia constància de casos anteriors.

Acusen d'agressions sexuals un sacerdot del centre Jesuïtes de Casp de Barcelona

La investigació del professor de karate es produeix al mateix temps que dos exalumnes del centre Jesuïtes de Casp de Barcelona han denunciat que un dels sacerdots que impartia classes va agredir-los sexualment. Segons han explicat, l'home feia servir les sessions de tutoria per fer-los asseure a la falda i fer-los tocaments per damunt de la roba. Les carícies haurien arribat fins als genitals dels aleshores menors. Una de les víctimes el va denunciar als Mossos d'Esquadra l'any 2016, però com els fets havien tingut lloc als anys 80 i ja havien prescrit no es va investigar. Per part del centre, expliquen que tenen constància de conductes inapropiades del docent, però cap denúncia formal.