Les denúncies contra el monitor de menjador acusat d'agredir sexualment diversos nens i nenes d'entre 5 i 6 anys al Liceu Francès de Barcelona segueixen augmentant. A les dues denúncies que els Mossos d'Esquadra van rebre en un primer moment, ara se n'han sumat dues més després de fer-se públic el cas. No es descarta que hi hagi més víctimes i encara pugui haver-hi més famílies que acabin decidint denunciar. De moment, l'home, que va ser acomiadat en tenir-se coneixement dels fets, segueix en llibertat amb càrrecs i se li ha posat una ordre d'allunyament. 

Alguns dels pares de les víctimes han explicat en declaracions a RTVE el que, segons els seus fills, feia el monitor durant els horaris de la cantina. L'home els portava del menjador cap al lavabo, els demanava que es traguessin la roba i es despullessin, es treia el seu penis i es masturbava davant dels menors. Després, perquè no ho expliquessin a ningú, en alguna ocasió els havia arribat a amenaçar de matar la seva família o posar una bomba a l'escola. Per aquest motiu, amb por de possibles represàlies, els nens i les nenes no deien res als seus pares. "Se'm va ensorrar el món perquè, després de casa, és el lloc on més tinc confiança", apunta una de les mares afectades.

El monitor, en llibertat amb una ordre d'allunyament

La investigació per part dels Mossos d'Esquadra es va iniciar a finals del passat mes de març, quan es van rebre les dues primeres denúncies per part de dues famílies que van acusar el monitor d'agredir sexualment les seves filles de 5 i 6 anys. Aleshores la jutgessa el va deixar en llibertat amb càrrecs i va decretar una ordre d'allunyament de 500 metres mentre la causa estigui oberta. L'home va ser acomiadat per l'empresa subcontractada que presentava el servei de menjador al Liceu Francès de Barcelona. A més, des del centre educatiu també s'ha acabat destituint el director de la Maternelle arran d'aquest cas.