Noves denúncies per agressions sexuals a escoles religioses de Catalunya. Dos exalumnes del centre Jesuïtes de Casp de Barcelona han acusat el sacerdot Francesc Roma d'abusar d'ells. Segons ha explicat El Periódico, l'home hauria utilitzat les sessions de tutoria per fer-los entrar, assentar-los a la falda i fer-los tocaments per sobre de la roba. Les carícies, a més, haurien arribat fins als genitals dels, en aquell moment, menors. Però no és el primer cop que l'individu ha estat demandat per fets similars.

Una de les víctimes que han acusat el sacerdot de presumptes abusos sexuals, ha explicat que ja va presentar una denúncia l'any 2016 davant dels Mossos d'Esquadra. No obstant això, els fets estaven ja prescrits perquè haurien succeït durant els anys 80. Segons recull el mitjà citat de fonts de l'organització jesuïta, els responsables del centre constaten conductes "inapropiades" per part del religiós Francesc Roma, però sostenen que no els consta cap denúncia formal.

Les relacions de Roma amb altres sacerdots acusats de presumptes abusos sexuals

El sacerdot denunciat, a més, va compartir claustre amb Francesc Peris, que tal com va avançar El País, també està acusat de presumptes abusos sexuals. Aquesta mateixa setmana, més de 200 exalumnes de l'escola exigien a través d'una carta una condemna pública per part de la institució per aquests fets, que s'haurien comès, primer, a l'escola barcelonina, i després, a Bolívia, on Peris hauria estat traslladat després dels primers.

El sacerdot Francesc Roma és germà del també capellà Lluís Roma, ja mort, que va ser destinat pels jesuïtes, com també van fer amb Peris, a Bolívia. Al país sud-americà va abusar d'una xifra desconeguda de menors bolivians i, a més, va fotografiar-se mentre cometia algunes d'aquestes agressions estant suposadament en possessió del poder eclesiàstic i de ser un referent pels nens. Les imatges les va guardar en un CD.