La Policia Local de Salt va detenir aquest dijous, després d'una llarga investigació conjunta amb la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra, un dels presumptes autors de les cremes de contenidors massives que van tenir lloc en aquests dos municipis del Gironès les matinades del 24 d'abril i del 16 de maig. En total es van veure afectats prop d'una quarantena de contenidors, a més d'alguns edificis, vehicles o mobiliari urbà que hi havia als voltants.

Prop de 40 contenidors cremats

La primera crema de contenidors per la qual ha estat detingut va tenir lloc la matinada del 24 d'abril. L'arrestat, presumptament, va cremar una vintena de contenidors del barri de la Devesa-Güell de Girona i alguns carrers del voltant gairebé de manera simultània. Entre les 4.37 i les 4.57 hores, els Bombers de la Generalitat van rebre set avisos diferents per aquests focs, que no van deixar ferits, però van provocar danys en edificis propers i vehicles aparcats a la zona. El cost de les destrosses aquell dia es calculen aproximadament en uns 16.000 euros, uns 800 euros per reposar cada contenidor cremat.

edifici afectat crema contenidors girona
Els incendis també van afectar edificis propers. / Foto: Gemma Tubert / ACN

El piròman va tornar a actuar la matinada del passat 16 de maig. Entre les 00.30 i la 1.30 de la matinada, els Bombers de la Generalitat van rebre 17 avisos per incendis de contenidors en diversos carrers del centre de Salt. Veient que hi podia haver alguna relació entre els dos episodis, la Policia Local de Salt es va sumar a la investigació que ja duien a terme la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra. Gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat de la zona el piròman va poder ser identificat i es va emetre una ordre de recerca i detenció, que es va acabar produint aquest dijous.