La vida de les germanes Urooj i Anisa Abbas, de 21 i 23 anys respectivament, va acabar de la pitjor manera possible el maig del 2022. Les joves eren originàries del Pakistan, però tenien nacionalitat espanyola i feia anys que vivien a Terrassa (Vallès Occidental). L’any passat van fer un viatge a la seva terra natal per visitar la seva mare, i ja mai van tornar; van morir víctimes d’un ‘crim d’honor’ en negar-se a tornar a Espanya amb els seus marits, amb els qui s’havien casat forçosament i feia anys que no veien.

El pare, detingut

Avui la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han detingut el pare, Ghulam Abbas, que segons la investigació que s'ha fet durant aquest temps, estaria vinculat amb la preparació del pla per assassinar les dues filles, segons ha avançat El País. La policia catalana està escorcollant el pis de l'home, al carrer de l'historiador Cardús, al barri Sant Pere Nord de Terrassa. Els principals sospitosos del crim eren els seus germans, el Shehrayar i l’Asfandayar, tots dos empresonats al Pakistan pel doble assassinat. No obstant això, la fiscalia de Terrassa va obrir diligències per esbrinar si altres familiars de les noies havien estat implicats, i les perquisicions dels Mossos apunten al fet que el pare va ajudar a ordir el pla que va aconseguir que les joves tornessin al Pakistan.

Germanes Terrassa
Imatge de les dues germanes de Terrassa / ElCaso.cat

Les van fer creure que la mare estava a punt de morir

A principis del 2022, la mare, Azra Bibi, va viatjar a Pakistan de visita. Uns mesos més tard van anar-hi també les dues germanes, ja que la família les havia dit que la seva mare era molt malalta i que podia morir en qualsevol moment. La realitat, però, era molt més macabra. Els dos germans grans l'havien segrestat i la van tenir reclosa durant dos mesos sense poder comunicar-se amb les seves filles.

Quan les noies van arribar a Mouza Nothia, el seu poble de la província de Punjab, es van adonar que tot havia estat una trampa. Els germans i la resta dels seus familiars van insistir que havien de tornar a Catalunya amb els seus marits, perquè, així, aquests obtindrien el permís de residència. Elles es van negar, ja que no tenien cap vincle sentimental i fins i tot tenien pensat demanar el divorci

Torturades i assassinades per la seva família

Davant la negativa de les germanes de tornar a Europa amb els seus marits, la família va canviar de tàctica: si no viatjaven amb els marits, no viatjaven de cap manera. Les dues joves van intentar marxar de totes maneres, però van ser retingudes al domicili familiar i assassinades davant la seva mare, que no va poder fer res per ajudar a les seves filles.

 

Les dues noies van ser torturades, asfixiades i, finalment, assassinades a trets pel seu germà Shehrayar, un home molt violent que en una ocasió va apunyalar un noi amb el qual una de les germanes havia començat una relació sentimental a Terrassa. A més dels dos germans, altres quatre persones han acabat en la presó, acusats de participar en l'assassinat, inclosos els marits de les dues germanes. La mare de les joves i el germà petit van poder tornar a Catalunya gràcies a l'ajuda del Consultat del Pakistan a Barcelona.