El raper i traper Morad, el jove de 22 anys d'origen marroquí de l'Hospitalet de Llobregat, no és gaire amic de la policia. Això no és nou. El que sí que és nou és que el passat 17 de juliol, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, el conegut raper va haver de passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet després de ser detingut per un equip de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos a la zona dels blocs Florida, en aquest municipi del Baix Llobregat.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, el raper i un grup de persones estaven fent enrenou a les zones de vianants d'aquests blocs més enllà de la una de la nit, que és quan, per ordre del Govern de la Generalitat de Catalunya, s'aplica el confinament 2.0 per evitar la propagació del coronavirus. Diverses patrulles de la policia catalana, alertats pels veïns, es van dirigir a la zona. Tenint en compte que es tracta d'una zona molt hostil contra la policia, els efectius van presentar-se amb equips d'ordre públic.

Morad detingut acusat d'atemptat contra agents de l'autoritat

Segons consta a l'atestat policial, al qual ha tingut accés ElCaso.cat, Morad i un grup de joves que estaven amb ell es van enfrontar de manera violenta contra els components de la Brigada Mòbil i fins i tot van fer una descàrrega d'una defensa elèctrica contra els agents, tot i que no va arribar a tocar a cap dels policies. Els agents finalment van actuar per detenir a dos dels joves violents, un d'ells, el raper i traper Morad, de 22 anys i qui ja té diversos antecedents.

Va ser detingut acusat pels Mossos d'Esquadra per un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. El jove va passar la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i l'endemà va ser entregat al jutge de guàrdia, que el va deixar en llibertat amb càrrecs. El segon jove arrestat també va seguir el mateix procediment, i també va ser deixat en llibertat l'endemà. Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, l'endemà, com a represàlia, un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet va ser atacat amb ous a la mateixa zona.

Els blocs Florida, fora de control

És habitual que la policia sigui increpada i fins i tot agredida en aquesta zona de l'Hospitalet de Llobregat. Els blocs Florida són l'epicentre de la inseguretat en aquesta ciutat del Baix Llobregat i si bé encara no és per la policia una "no-go zone" sí que és cert que els comandaments no autoritzen que patrulles soles o sense reforç d'ordre públic hi facin intervencions.

Algunes patrulles han viscut moments de tensió després de ser enviades a un servei de contenidors cremats, que cremen els mateixos veïns per fer emboscades i atacar amb pedres des dels terrats les cotxes de la policia. La Guàrdia Urbana de l'Hospitalet espera que amb els canvis de comandament a la Prefectura de la policia de la ciutat s'abordi aquesta problemàtica, amb la reactivació de les unitats Yanki -uns equips d'intervenció i ordre públic, a l'estil UREP de Barcelona o Omega de Badalona- i la creació d'un "pla de xoc" per pacificar i recuperar el control dels pisos Florida.

En cerca i captura una exparella de Morad

Cristina R.J., l'exparella del famós raper Morad segueix desapareguda. Els Mossos d'Esquadra l'estan buscant des del passat diumenge 27 de juny quan a les set de la matinada va accedir al pis del conegut traper i va apunyalar diverses vegades a l'actual parella d'ell, tal com va avançar ElCaso.cat.

Morad Detencion

Cristina, l'ex de Morad, encara en cerca i captura per l'agressió del mes de juny / ElCaso.cat

Ell mateix va trucar als Mossos, que es van presentar al pis, però la seva exparella ja havia marxat. L'actual parella de Morad va ser ingressada i donada d'alta al cap de pocs dies, amb ferides superficials. Des de llavors, la noia, d'ètnia gitana, veïna de Gavà, està en cerca i captura. Té 26 anys i és de nacionalitat espanyola. La víctima, de nacionalitat marroquina i francesa, té 25 anys.

Tot i que és molt actiu a les xarxes socials, el raper de l'Hospitalet de Llobregat no ha volgut valorar els fets que li van tocar viure en primera persona el diumenge 27 de juny a primera hora del matí a casa seva quan la Cristina, va entrar armada amb un ganivet a la seva habitació, ni tampoc de la detenció i la nit a la comissaria que va passar el passat 17 de juliol. Ara, en llibertat, sí que haurà de donar explicacions de l'atac als agents de la Brimo quan sigui requerit pel jutge.