El guàrdia civil detingut per matar la seva exparella a Brussel·les, César A., forma part d’una llarga saga familiar d’agents de la Benemèrita. L’home va anar a la capital belga per intentar reconciliar-se amb la seva exparella, una noia de 23 anys de Valladolid que havia anat a Brussel·les a treballar d’infermera, però, davant la seva negativa, la va acabar matant a ganivetades. Després es va intentar suïcidar sense èxit i ja ha estat detingut per la policia belga, que està investigant els fets.

César A. és net, fill i germà d’agents de la Guàrdia Civil

La saga familiar a la Guàrdia Civil la va començar l’avi del detingut, que va ser el que va arribar més lluny al cos de la Benemèrita. Va arribar a ocupar el càrrec de capità, l’únic dels membres de la família que ha arribat, de moment, a l’escala d’oficials. Segons informa el Diario de Valladolid, l’home va estar destinat en un primer moment a La Rioja i, posteriorment, va ser traslladat a Valladolid.

El segon membre de la saga familiar a la Guàrdia Civil va ser el pare del César, que va estar a l’escala de guàrdies. Va treballar fent tasques administratives a la Comandància de Valladolid, fins que fa uns mesos va passar a la reserva. Es va reenganxar en una de les places que el Ministeri de l’Interior ofereix al personal quan acaben el destí actiu a partir dels 56 anys. Actualment, treballa pel ministeri a Valladolid.

La tercera i última generació de guàrdies civils a la família és a la qual pertanyen els tres fills trigèmins, un dels quals és el César. Ell i un dels seus germans van realitzar un curs de formació de nou mesos a l’Acadèmia de Guàrdies i Suboficials de Baeza, a Jaén, que van acabar el passat mes de juny. Al juliol tots dos van començar el període de pràctiques a la Comandància de Valladolid.

Aquesta fase té una durada de 40 setmanes de pràctiques amb classes a distància, a les Unitats Territorials de la Guàrdia Civil. Després d’acabar el curs i el període amb èxit, s’obté la titulació de Tècnic del Sistema Educatiu General i la feina de Guàrdia Civil. El César va ser destinat a la localitat de Portillo, mentre el seu germà va anar a l'àrea metropolitana de Valladolid. Ara, des de la Benemèrita afirmen que el César serà expulsat del cos, tant per la gravetat dels fets que ha comès, com pel fet que ho ha fet estant de pràctiques i estava pendent d’avaluació.