Teresa Rodríguez és la jove de 23 anys que ha estat assassinada a Brussel·les aquest divendres per la seva exparella, un agent de la Guàrdia Civil de Valladolid. L’acusat l’ha matat a punyalades davant la negativa de la víctima a tornar amb ell, i posteriorment s'ha intentat suïcidar.

La víctima era una val·lisoletana, infermera de professió, i portava vivint en la capital belga des del passat juny, on va traslladar-se buscant noves oportunitats laborals. La jove dominava els idiomes, ja que va estudiar al Liceu Francès de Valladolid, fet que li va facilitar trobar feina a l'estranger.

De fet, al cap de poc temps de traslladar-se a Brussel·les va començar a treballar a l'Institut Jules Bordet. Només uns mesos després, però, la van trobar morta, el passat 27 d'octubre, al seu apartament de la Zuidstraat de Brussel·les, segons ha informat el fiscal Martin François.

Encantadora i molt amable

El crim ha consternat especialment als qui van ser els seus companys de feina quan treballava al Centre d'Hemoteràpia i Hemodonació de Castella i Lleó. "Teresa era una jove encantadora, molt amable i sempre disposada", comentava la seva cap d'aquest centre de Valladolid.

La directora del Centre d'Hemoteràpia, Lydia Blanco, també la recorda amb molt d'afecte. "Teresa sempre tenia molt bona disposició i estava molt ben preparada", comenta. I afegeix que era "una apassionada del seu treball; no li feia res quedar-se més temps si era necessari". Després de graduar-se a la Universitat de Valladolid, va començar les seves pràctiques en aquest hospital, on la percepció general dels seus companys era molt positiu, trobant-la una noia "maquíssima, educada i sociable".

Filla d’un metge municipal

Teresa era coneguda a Valladolid per ser filla d'un metge de l'Ajuntament de la ciutat, Juan Rodríguez, que precisament aquest divendres tenia previst jubilar-se. L'alcalde i la resta de la corporació es van concentrar a la Plaça Major durant el minut de silenci que se li va dedicar a la víctima, per expressar la seva repulsa contra el crim. La família de Teresa es troba en aquests moments a Brussel·les després d'agafar un vol d'urgència.

Les autoritats belgues són les encarregades d'investigar a César, l'exparella de la víctima, un guàrdia civil que es trobava realitzant pràctiques a Portillo. El presumpte assassí es troba detingut a un hospital de la capital Belga, on ha ingressat a causa de les ferides ocasionades després de saltar per la finestra en un intent de suïcidi.