La Policia Nacional ha detingut un home de 44 anys a Palma acusat de maltractar el seu fill d'11 anys de forma reiterada. Les agressions les va detectar una educadora de la seva escola el passat dilluns, quan va veure que el nen tenia l'esquena plena de ferides. Va alertar el director del centre educatiu i es va activar el protocol per maltractament infantil. El menor va ser traslladat a un centre mèdic perquè li comprovessin les ferides i també es va alertar la Policia Nacional. El nen va explicar que el dia anterior, el seu pare l'havia colpejat a l'esquena i als braços amb un objecte per castigar-lo, ja pensava que li havia robat els diners. A més, el menor els va detallar que no es tractava d'un fet aïllat i que aquesta era la manera habitual que tenia el seu pare de castigar-lo per qualsevol motiu. 

La Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació. Els agents van recavar informació sobre què havia passat i va obtenir l'informe mèdic elaborat pels sanitaris. Per les lesions que presentava el menor, es va deduir que l'objecte amb el qual l'hauria colpejat seria un fuet. A més, després de fer les primeres indagacions, els investigadors van descobrir que la mare del petit tenia coneixement de les agressions per part del pare i no feia res per evitar-les. Finalment, agents de la Policia Nacional van poder localitzar i detenir el pare del nen com a presumpte autor un delicte de maltractament al seu fill menor d'edat. Per la seva banda, el nen ha quedat a càrrec del servei de protecció de menors de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

Un altre pare, detingut per maltractar el seu fill de 9 anys a Cadis

Desgraciadament, el maltractament d'un pare al seu fill a Palma no és l'últim que ha sortit a la llum en les últimes hores. Segons ha explicat la Policia Local de Tarifa a través del seu perfil de Facebook, un altre home ha estat detingut per maltractar el seu fill en aquest municipi de Cadis. Aquest dissabte a la tarda, diverses persones van trucar a la Sala 092 per alertar de les agressions que estava rebent un nen per part del seu pare en mig del Paseo de la Alameda. Una patrulla va anar fins al lloc dels fets i va identificar el progenitor, que anava sota els efectes de l'alcohol. Els policies van parlar amb el menor, de 9 anys, que els va explicar que el seu pare el maltractava de forma reiterada i que no era un fet puntual. Per aquest motiu, l'home va ser detingut i el nen va quedar-se a càrrec d'un familiar.