La Policia Nacional ha identificat a Torremolinos, Màlaga, un dels fugitius més buscats per les autoritats franceses. L’home s’havia amagat a aquesta localitat del sud d’Espanya després de fugir de la presó de Liancourt on complia condemna pels delictes de tràfic de drogues, robatori amb armes, atemptat amb violència a agents policials i evasió amb violència.

Identitat falsa

El fugitiu va escapar-se del Centre Penitenciari de Liancourt durant una visita a l'hospital. L'home va autolesionar-se amb l'objectiu de ser traslladat a un centre mèdic. Un cop tractat per les seves ferides i prou recuperat, va atacar violentament la infermera que era amb ell a l'habitació. Va sortir corrents i es va enfrontar amb els agents que li custodiaven, agredint-los abans d'aconseguir fugir. Després d'arribar a Espanya, va assentar-se a Torremolinos, on va assumir una identitat falsa i es va amagar fent vida normal al municipi.

Les autoritats franceses van emetre una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE), ja que van poder esbrinar que havia marxat a l'estranger, tot i que no havien pogut determinar exactament on es trobava amagat. El novament detingut era considerat per la gendarmeria com un pròfug perillós, i el tenien a la llista dels més buscats del país.

Denunciat per l'exparella

Després d'uns anys eludint la justícia, finalment el van enxampar a Màlaga. I és que la seva exparella li va denunciar per haver-la maltractat durant la seva relació i després que aquesta acabés. Els agents de la Policia Nacional el van poder localitzar i detenir al seu domicili. Després d'interrogar-lo a comissaria, la policia es va adonar de la seva identitat real i van poder comprovar que tenia una ordre de detenció vigent emesa per França.

El fugitiu ha quedat a disposició del jutjat central d’instrucció número 4 de l’Audiència Nacional a l’espera de ser extradit. Un cop a França, serà novament encarcerat i haurà de terminar de complir la condemna que tenia imposada.