Feia dies que els Mossos d’Esquadra del Vendrell tenien entre cella i cella detenir a Abdelouahid El Fassi. Aquest dimecres, quan faltaven pocs minuts per les nou del matí, l’han localitzat i l’han detingut a dos carrers de casa seva, al carrer de Narcís Monturiol de la capital del Baix Penedès

El Fassi és el conductor que el passat 23 d’octubre, a mitja tarda, després de veure que un agent de paisà dels Mossos l’havia detectat, i sabent que si li escorcollaven el cotxe tindria un problema greu, va intentar escapar i per fer-ho va arrossegar durant metres l’agent. El policia va intentar apagar-li el cotxe, però El Fassi va accelerar. L’agent, destinat al grup de delinqüència urbana del Vendrell, els batejats en l’argot de Mossos com a Fures, va patir greus lesions. Segueix de baixa, amb el canell trencat. 

L’agent dels Mossos no va dubtar ni un segon a identificar el conductor que l’havia atropellat. L’agent dels Fures l’havia detingut ja alguna vegada i el va reconèixer sense dubtes. No tenia cap altra professió coneguda que la venda de drogues a l’entorn del Vendrell. Els Mossos aquell dia no el van poder caçar i es va poder amagar, però amb el nom i la seva fitxa policial, viu al carrer de Pere Quart del Vendrell, a un minut d’on l’han detingut, sabien que era impossible no creuar-se’l algun dia. El reguitzell de delictes pel qual estava pendent de detenir era llarg: temptativa d'homicidi, atemptat contra els agents de l'autoritat, resistència i desobediència als agents de l'autoritat, conducció temerària i lesions

Detingut al mig del carrer anant cap a portar els fills a l'escola

Aquest matí de dimecres agents de paisà dels Mossos, amb el cap de la unitat de Fures del Vendrell, al capdavant, com ja havien fet altres cops, han passat per la zona on podia moure’s ell o la seva parella. La casualitat ha fet que avui no fos la seva dona qui portés els fills a l’escola. Avui li ha tocat a ell. El caporal, el comandament directe de l'agent ferit, l’ha reconegut, l’ha aturat i l’han detingut. A diferència del passat 23 d’octubre, avui no s’ha resistit. Tranquil·lament, s’ha deixat emmanillar i ha pujat al cotxe dels agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana que l’han traslladat a la comissaria del Vendrell.

Abdelouahid El Fassi té cinc antecedents per delictes contra la salut pública i és un home més que conegut pels agents que cada dia patrullen la capital del Baix Penedès. L’arrestat, que serà entregat al jutge en les properes hores, té 48 anys i és de nacionalitat marroquina. Si tot va com està previst, serà assistit per l’advocat José Maria Cenera, un conegut advocat que s’ha especialitzat en la defensa de persones detingudes per delictes contra la salut pública. L’advocat, fins i tot, va ser arrestat fa pocs mesos pels Mossos d’Esquadra per haver, presumptament, subornat un agent dels Mossos d’Esquadra per aconseguir informació sobre investigacions policials contra el narcotràfic.

Capítol tancat

Pels agents del grup de paisà de la comissaria del Vendrell la detenció aquest dimecres d’Abdelouahid El Fassi és tancar un episodi molt dur, amb la lesió d’un dels agents de la unitat. En la seva fugida va arrossegar l’agent diversos metres, i encara es fan creus que “només” s'hagués fracturat el canell. El delicte que imputen a l’arrestat, fruit de l’atestat, i sabent que El Fassi coneixia perfectament a l’agent, que ja l’havia detingut altres cops, és de temptativa d’homicidi. El jutge haurà de decidir si queda en llibertat o ingressa a Mas d’Enric.