Un agent de la Guàrdia Civil és un dels 21 detinguts aquest dilluns en un operatiu contra una organització presumptament dedicada al tràfic internacional d'haixix desenvolupat en sis municipis de la província d'Almeria, en el que va ser intervinguda més d'una tona de droga.

300.000 € per esquivar controls policials

Fonts de la investigació han confirmat a Efe l'arrest del guàrdia civil, destinat en Roquetas de Mar (Almeria), que, segons avança el diari La Voz d'Almería, hauria ofert informació confidencial a membres de la trama per esquivar controls, rebent fins a 300.000 euros a canvi.

Guàrdia Civil / EFE

Guàrdia Civil / EFE

L'operació 'Izabella' ha estat supervisada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Roquetas de Mar i s'ha centrat en una organització liderada pel clan dels Bistrita, sota la direcció de ciutadans d'origen romanès, segons van apuntar fonts de la Guàrdia Civil.

Els agents van efectuar 13 registres a Almeria, Roquetas de Mar, Rioja, Vícar, Adra i Garrucha, que s'han saldat amb la intervenció de més d'una tona d'haixix, set vehicles, quatre embarcacions, armes i abundant documentació.

Dos agents de la Guàrdia Civil processats per narcotràfic

Dos agents més processats per narcotràfit, per praxi similar. Fa unes setmanes l'Audiència de Màlaga va reprendre el judici contra 24 persones, entre elles dos agents de la Guàrdia Civil destinats a Salobreña (Granada), per a les quals la Fiscalia demana un total de més de 150 anys de presó per pertinença a un grup criminal dedicat a introduir droga per transportar-la a França.

Igualment, els membres que es dedicaven a introduir la droga per via marítima comptaven presumptament amb la col·laboració dels dos agents confabulats de la Guàrdia Civil que, a canvi d'una compensació econòmica, facilitaven el quadrant de servei de la zona i concretaven quan podia arribar l'embarcació sense ser interceptada.