L'Audiència de Màlaga reprendrà aquest dilluns el judici contra vint-i-quatre persones, entre elles dos agents de la Guàrdia Civil destinats a Salobreña (Granada), per a les quals la Fiscalia demana un total de més de 150 anys de presó per pertinença a un grup criminal dedicat a introduir droga a Espanya per transportar-la a França.

Dos agents de la Guàrdia Civil processats per narcotràfic

El Ministeri Públic indica en les seves conclusions provisionals que alguns dels acusats es dedicaven al tràfic de substàncies estupefaents portades a Espanya per via marítima des del Marroc per transportar-la a França.

Guàrdia Civil identifica el vehicle infractor / Wikimedia Commons

Dos agents de la Guàrdia Civil processats per narcotràfic / Pixabay

Els membres que es dedicaven a introduir la droga per via marítima comptaven presumptament amb la col·laboració de dos agents confabulats de la Guàrdia Civil destinats a Salobreña que, a canvi d'una compensació econòmica, facilitaven el quadrant de servei de la zona i concretaven quan podia arribar l'embarcació sense ser interceptada.

En una de les operacions realitzades el juny de 2020 van ser sorpresos alguns dels imputats a Rincón de la Victoria (Málaga)​ amb una partida de més de 2.100 quilograms d'haixix repartits en 71 farcells i amb un valor de més de 3,3 milions d'euros.

Després de les detencions, els agents van desenvolupar diversos registres en domicilis i en un d'ells van localitzar diferent documentació del Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Màlaga i Almeria, de la Comandància de Granada i de Duanes d'Algesires, entre d'altres. Segons el fiscal, algú va haver de facilitar-los aquesta documentació.

Els agents declaren dilluns en una nova vista

El fiscal considera que els fets constitueixen nou delictes diferents, entre ells, pertinença a grup criminal, tràfic de substàncies estupefaents i robatori.

Guàrdia Civil / Twitter CMM_noticias

Guàrdia Civil / Twitter CMM_noticias

En les sessions celebrades fins ara, els dos agents processats s'han defensat i han ressaltat que des de la posició que ocupaven no tenien la possibilitat de facilitar cap dada sobre la Guàrdia Civil, així com dels serveis que prestaven.

Així mateix, van assegurar que ells no tenien comeses de control de la costa, que només coneixien alguns dels imputats per ser del poble i que no s'han reunit amb cap d'ells.

Segons han informat Efe fonts judicials, dilluns vinent la vista es reprendrà amb les testificals dels guàrdies civils que van intervenir al cas, així com de diferents pèrits, i quedaran per a les dues últimes sessions les conclusions definitives i informes de la Fiscalia i de les defenses.

Per la seva part, els instructors de les diligències policials van ratificar l'atestat realitzat, així com les intervencions i les detencions de les vint-i-quatre persones que estan sent jutjades.