L'Esther López és una dona de 35 anys que va desaparèixer el 13 de gener en estranyes circumstàncies a Traspinedo, un petit poble a prop de Valladolid.

Va anar a veure el clàssic Barça-Madrid en un bar d'aquest municipi i, posteriorment, ella i els seus amics van anar a seguir la festa en un altre local.

Els últims passos de l'Esther, la dona desapareguda a Traspinedo

Posteriorment, van anar a casa d'un dels seus amics amb la resta del grup. Quan ja eren les 0:30, l'Esther estava amb dos amics, un dels quals el van acostar al restaurant La Maña i l'altre a la urbanització d'El Romeral, de la mateixa localitat, on va ser vista per última vegada cap a les 2:00.

L'Esther vivia a casa els seus pares a Traspinedo i, al principi, no li van donar importància a la desaparició, ja que aquesta dona de 35 anys, a vegades marxava de cap de setmana sense dir res als pares. No obstant això, en veure que anaven passant els dies i que no apareixia, es van començar a preocupar.

La Guàrdia Civil descarta que sigui una desaparició voluntària

Per aquest mateix motiu, cinc dies més tard dels fets, van decidir posar una denúncia per desaparició a la Guàrdia Civil, que va obrir una investigació per trobar-la com més aviat millor. Tot i que no hi ha cap hipòtesi 100% corroborada, els agents pensen que l'Esther no ha desaparegut voluntàriament i que es tracta d'una desaparició d'alt risc, una hipòtesi que encara agafa més força amb les declaracions dels testimonis.

Discussió amb un amic a altes hores de la matinada

Segons el testimoni d'un dels seus amics, l'Esther estava en el cotxe d'un amic quan van començar a discutir, ja que ella volia seguir la festa, però l'amic no. Fruit d'aquesta discussió, ella li va demanar que aturés el cotxe i va baixar del vehicle. Des d'aquell moment se li va perdre completament el rastre.

Esther López / Twitter

L'Esther va ser vista per última vegada el 13 de gener a Traspinedo (Valladolid) i demanen col·laboració ciutadana per trobar-la com més aviat millor / Twitter

"Em va dir que trucaria per telèfon i que algú la vindria a buscar"

Els amics de la desapareguda pensen que quan va baixar del cotxe, va marxar amb un noi, uns fets que encara no han estat 100% corroborats. "Em va dir que trucaria per telèfon i que algú la vindria a buscar", explica el testimoni que la va veure per última vegada, que ha confirmat que la van deixar a la carretera.

Col·laboració ciutadana per trobar l'Esther López de la Rosa

L'Esther López de la Rosa mesura 1,65 metres, té el cabell castany i llarg i els ulls marrons. En el moment de la desaparició anava vestida amb uns texans de color negre i una caçadora de llana. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament truqui a SOS Desaparecidos, que té assistència telefònica les 24 hores del dia,  o a Emergències 112, ja que la col·laboració ciutadana és clau per trobar-la.