Un home ha estat detingut acusat d'estar darrere la desaparició de l'Esther, una jove de 35 anys que va desaparèixer en estranyes circumstàncies fa setmanes a Traspinedo (Valladolid).

La Guàrdia Civil deté un home per la desaparició de l'Esther a Traspinedo

La Guàrdia Civil ha fet la detenció aquest dissabte a la nit i, de moment, no ha transcendit la identitat de l'arrestat. El que sí que està clar és que, segons els investigadors, està implicat en el cas, el qual han qualificat d'una desaparició de risc extrem.

Esther López de la Rosa

La víctima d'aquesta desaparició és l'Esther López de la Rosa, una dona de 35 anys que va ser vista per última vegada la matinada del 13 de gener a Traspinedo, un municipi a prop de Valladolid. La seva última pista és a la urbanització d'El Romeral, després de passar la nit amb els seus amics de copes i veient el Barça-Madrid.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos

Esther López de la Rosa va desaparèixer el 13 de gener a Traspinedo (Valladolid) i ja hi ha un home detingut per la seva presumpta implicació en els fets / SOS Desaparecidos

Segons les declaracions dels testimonis, després de passar part de la nit de festa, els van anar deixant a casa fins que, finalment, van quedar l'Esther i un amic al cotxe i, presumptament, ella volia continuar de festa, però el seu amic no, motiu pel qual van començar a discutir fins que, finalment, l'Esther li va dir que volia baixar del vehicle i, a partir de llavors, se li va perdre completament el rastre.

"No tothom està dient la veritat"

Es desconeix si l'home detingut és l'amic que la va veure per última vegada i, segons explica el Diario de Valladolid, hi ha diverses contradiccions entre els amics de la desapareguda i "no tothom està dient la veritat", uns fets que dificulten la investigació de la Guàrdia Civil.

L'Institut Armat i la Protecció Civil han organitzat tres batudes a les zones properes a la localitat per trobar com més aviat millor la desapareguda. Tot i la gran participació de voluntaris, de moment, no han aconseguit ni rastre de l'Esther.

SOS Desaparecidos demana col·laboració per trobar la dona desapareguda

L'Esther mesura 1,65 metres, té els ulls marrons i el cabell castany i llarg. Quan va ser vista per última vegada, vestia uns texans de color negre i una caçadora de llana. Si algú té alguna pista sobre el seu parador, que immediatament truqui a SOS Desaparecidos, amb assistència telefònica les 24 hores del dia, a Emergències 112 o a la Guàrdia Civil.