Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta matinada l’home de 22 anys que, presumptament, la matinada de l'1 de novembre va matar-ne un altre en una baralla a la zona de discoteques de Salou, la capital de la Costa Daurada. Al voltant de les dues d’aquest dilluns, 21 de novembre, en un control de pas a la carretera C-260 a Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana han identificat l’home i ha saltat que tenia una ordre de detenció vigent relacionada amb uns fets ocorreguts a principi de mes, la nit de Castanyada, a Salou, al Tarragonès. L’home ha quedat arrestat. En el moment de la detenció, al punt quilomètric 3 d'aquesta carretera, al nord del país, l'home no ha mostrat resistència.

Els fets pels quals l’home estava en cerca i captura es remunten a principi de novembre quan, segons es va poder saber llavors, dues persones van agredir amb una arma blanca un jove de 18 anys a tocar de l’avinguda que concentra tots els locals d’oci de Salou, entre carrer de Valls i l'avinguda de Carles Buïgas.

Els fets van passar de matinada, al voltant de dos quarts de cinc, i va ser el vigilant d'un hotel de la zona qui va telefonar al 112, el telèfon d'emergències, per avisar que hi havia un noi ferit davant del seu establiment. Tot i els esforços del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), res es va poder fer per salvar-li la vida.

Investigació oberta

L’autor material dels fets va poder ser identificat per la feina dels investigadors de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de Tarragona i va ser publicada una ordre de detenció, fins que avui, de matinada, en passar per un control dels Mossos i ser identificat, ha estat detingut. La policia catalana no ha donat més detalls de la investigació en curs sobre aquest assassinat on va morir, per ferides d'arma blanca, el jove Rachid Ahrir, un noi tutelat per la Generalitat que havia passat per diversos centres d'acollida i que ara vivia a Reus.

Entregat al jutjat de Tarragona

Tot i que es creu que és l'autor material de les ganivetades, no es descarta que es puguin fer més detinguts. Entre avui i demà serà traslladat a Tarragona, on serà entregat al jutjat de guàrdia per tal de seguir amb els tràmits.

Es desconeix a hores d'ara si l'home estava instal·lat en aquest municipi de l'Empordà o estava de pas, intentant escapar de la policia en direcció a França. Si ho hagués fet, hauria seguit el mateix recorregut que el tercer detingut per l'assassinat del bingo de Tortosa. Després dels fets va escapar cap a França i després va saltar a Bèlgica, on va ser arrestat aquest cap de setmana. El cas, on va morir una dona a trets, i ja porta tres detinguts, segueix sota secret de sumari.