La Policia Nacional, conjuntament amb la Policia Foral de Navarra, ha detingut el presumpte assassí de l'Alfredo Ogando Uceta a la localitat navarresa de Villava fa gairebé dos mesos. En un operatiu policial conjunt, l'home ha estat arrestat a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas, on acabava d'aterrar en un avió procedent de la República Dominicana, el seu país d'origen i on hauria fugit just després de cometre l'assassinat per no ser detingut. Pel que sembla, hauria estat el mateix autor del crim el que hauria decidit tornar a Espanya i entregar-se als efectius policials reconeixent els fets després que la seva família l'hagués convençut perquè ho fes.

L'Alfredo va ser assassinat per un atac de gelosia

L'assassinat de l'Alfredo, un home d'origen dominicà de 48 anys conegut com a "Gualey", va tenir lloc la matinada del passat 15 de gener al polígon Landazabal de Villava, a tan sols quatre kilòmetres de Pamplona. L'home va rebre diverses ganivetades al cos que li van fer perdre molta sang. Els treballadors d'un hotel del costat van presenciar el crim i van alertar els serveis d'emergències, però malgrat els intents dels sanitaris, no es va poder fer res per salvar-li la vida. 

En el moment de l'assassinat, l'Alfonso estava acompanyat de la dona del seu assassí, que l'hauria matat per un atac de gelosia. L'autor del crim va fugir i fins a la seva detenció aquesta setmana es desconeixia el seu parador, tot i que estava plenament identificat i se sabia qui era. Fruit de la investigació policial, el 21 de gener, menys d'una setmana després del crim, es va detenir un amic de l'assassí que l'hauria ajudat a fugir amb cotxe i al qual se l'acusa de col·laborar amb l'autor material del crim