El cadàver d'Alfredo Ogando Uceta tornarà a República Dominicana els propers dies. L'home de 48 anys i nacionalitat dominicana, conegut com Gualey, va ser assassinat aquest diumenge en un polígon industrial de Villava (Navarra), a tan sols quatre kilòmetres de Pamplona, la capital autonòmica. Els fets van produir-se al carrer A de Landazábal, cap a les 6,47 hores, segons va informar la Policia Foral, que va ser qui va rebre l'avís de l'incident per part del personal de l'hotel. Aquests van veure la víctima amb diverses ferides provocades per una arma blanca, molt probablement un ganivet. Poc després va perdre la vida. El presumpte agressor encara continua fugit i no han transcendit més informacions al respecte després que el jutge que instrueix el cas decretés el secret de sumari.

L'assassí també era dominicà i continua fugit

Tanmateix, persones properes a la família han explicat a EFE que el suposat assassí, que encara no ha estat detingut, també seria de nacionalitat dominicana i de "molt bona família". Les mateixes fonts apunten que seria un home "força jove" i que mai hauria presentat una actitud "conflictiva" a la ciutat i voltants de Pamplona. Les motivacions de l'atac, tot i estar el cas sota secret de sumari judicial, semblen senyalar cap "un problema de gelosia", han sentenciat. Alfredo va ser acomiadat aquest dimarts en un tanatori de la capital navarresa i ja es troba a Madrid, des d'on viatjarà i serà repatriat a la República Dominicana pròximament, país on resideixen el seu pare i els seus germans. 

Els familiars de la víctima celebraran els pròxims dies una missa per recordar-lo a Pamplona. Aquests han explicat que Alfredo era una persona propera i "molt carismàtica, molt alegre i col·laborativa" amb tots els actes que organitzava el col·lectiu de dominicans. "La comunitat dominicana està consternada per la desaparició d'aquesta persona, indubtablement", ha expressat. El fet que el presumpte agressor sigui del mateix país d'origen i que no fos conflictiu ha creat "consternació per ambdues parts", tant de la víctima com del suposat assassí. Així com de "tota la comunitat dominicana en general" de Navarra.

El polígon de Villava: naus, hotel i discoteca

L'alcalde de Villava, Mikel Oteiza, va corroborar que "l'avís a la Policia Municipal l'ha donat personal de l'hotel" proper on va trobar-se la víctima apunyalada a ganivetades. El batlle va destacar la ràpida actuació dels agents i, tot i no donar moltes més dades per mantenir-se en secret la instrucció del cas, al polígon industrial no només conviuen l'hotel i naus de producció, sinó també una famosa discoteca de la conca de Pamplona, la Sala Totem. En un principi s'apuntava que podria haver-se produït un incident després de sortir del local de l'oci nocturn. No obstant això, els familiars en declaracions a l'agència citada, han explicat que el més probable és que la motivació fos "un problema de gelosia". Ara per ara, només queda esperar que la policia enxampi el suposat agressor i s'aixequi el secret de sumari per tenir més claus sobre el que va succeir la matinada d'aquest diumenge a les rondalles de Pamplona.