La Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra ha detingut aquest dijous un veterà agent dels Mossos d’Esquadra després d’haver-lo pogut enxampar passant informació a grups de narcotraficants. Segons ha explicat la policia catalana en un comunicat, el policia, que estava destinat en una de les unitats centrals que treballen a Egara, a Sabadell, va fer, presumptament, més de 400 consultes irregulars i no justificades als sistemes d’informació policial. Va ser ahir que agents de l’Àrea d’Investigació Interna de la Divisió d’Afers Interns van detenir l’home en una operació coordinada a Barcelona i Montornès del Vallès. També es va detenir una dona -no és la seva parella-, acusada, també de col·laborar amb grups criminals, sobretot, dedicats al narcotràfic.

Segons les informacions recollides per aquesta divisió de la policia catalana, la que s’encarrega d’investigar actituds no legals dels policies, l’agent dels Mossos filtrava informació policial a un grup criminal organitzat especialitzat en diferents àmbits delinqüencials a canvi d’obtenir beneficis econòmics. No només s’han detectat les 400 consultes a les bases de dades policials, també s’ha pogut saber que informava el grup criminal, ubicats a la zona de la Mina i la zona nord de la capital de Catalunya. Els Mossos han estat durant setmanes seguint els passos del policia per les bases de dades policials, a les quals hi tenia accés per la seva destinació al Complex Central dels Mossos d’Esquadra, a Egara, i ahir es va explotar amb la detenció d’ell i d’una segona persona, també relacionat amb l’entramat criminal i les relacions, a canvi de diners, amb els narcos

Sota les ordres del Jutjat d’Instrucció número 3 de Barcelona es van fer les detencions i també els escorcolls a casa dels detinguts. Han passat la nit sota custòdia policial i està previst que aquest divendres passin a disposició del jutge, que és el que haurà de decidir la seva situació personal, si ingressen a presó o no. Com és habitual en aquests casos, la Direcció General de la Policia ha obert un expedient disciplinari a l’agent que, de manera cautelar, ha estat apartat del servei.

Més policies detinguts per relacionar-se amb narcos

No és el primer cop que agents dels Mossos d’Esquadra són arrestats pels seus propis companys per haver-se passat al costat fosc. Fa poques setmanes la mateixa Àrea d’Investigació Interna de la Divisió d’Afers Interns va detenir un agent a les Terres de l’Ebre que també van acusar d’haver fet consultes prohibides a la base de dades de la policia per aconseguir informació per una persona que estava relacionada amb un entramat criminal relacionat també amb el narcotràfic. També cal recordar que fa pocs mesos la policia va detenir diversos agents de la policia de Llinars del Vallès també per haver col·laborat amb grups de narcotraficants.