Una dona de Florida que va servir als convidats al seu banquet de noces algunes preparacions elaborades amb marihuana, sense avisar-los, ha estat detinguda i acusada davant de la justícia, també ha estat acusada la cuinera, segons informen aquest divendres els mitjans locals.

Les acusades, que estan en llibertat sota fiança i han de comparèixer davant d'un jutge el 30 de juny, són Danya Shea Glenny, de 42 anys, i Joycelyn Montrinice Bryant, de 31. El casament es va celebrar el 19 de febrer als afores d'Orlando (Florida) i van assistir entre 30 i 40 convidats.

Enmig del banquet, alguns convidats van començar a sentir-se malament, amb símptomes com a taquicàrdia, nàusees i marejos. Diverses persones van haver de ser hospitalitzades, segons els mitjans. Per aquest motiu es va trucar a la policia, que va prendre mostres per analitzar el menjar i la vaixella i la cristalleria, segons en va informar el canal 6 de notícies de Miami.

Els testimonis d'alguns convidats

Miranda Cady, una de les convidades al casament, que tenia amics en comú amb la núvia, va menjar una mica de pa amb oli d'oliva i va afirmar que uns minuts després va començar a sentir forts dolors al pit i un formigueig molt intens. Va començar a sentir-se molt malament i va enviar un missatge a molts dels seus amics per explicar-los el que li havia passat, encara que no coneixia la raó d'aquest malestar.

Les detingudes Twitter
Les detingudes per l'incident de la casament / Twitter

No va ser l'única que va reportar problemes amb el menjar, també Jeffrey Belmonte, que va menjar mandonguilles, amanida i pa en el banquet, va dir que es va començar a sentir malament. Tenia una sensació de malestar i formigueig a la pell. De fet, es va sorprendre quan la seva cunyada li va dir que ella sentia el mateix poc abans de començar a vomitar.

Els experts van confirmar que el menjar contenia THC

Al laboratori es va comprovar que alguns plats com una lasanya i un púding contenien THC, el tetrahidrocannabinol, també conegut com a delta-9-tetrahidrocannabinol, que és el principal constituent psicoactiu del cànem.

Els càrrecs contra ambdues dones inclouen manipulació, negligència culposa i lliurament de marihuana. Els investigadors van dir que a través d'entrevistes amb testimonis i altres proveïdors de menjar que van servir plats en el casament, van determinar que hi havia motius per arrestar tant Glenny com Bryant.

S'acusa Danya Svoboda i Joycelyn Bryant, l'encarregada del banquet, de manipulació d'aliments, de negligència i distribució de marihuana. Aquests delictes es consideren greus i podrien tenir conseqüències econòmiques grans en forma de multa.

Els companys del Washington Post van voler entrevistar les dues acusades, però ambdues s'han negat a fer declaracions sobre aquest curiós incident que ha estat comentat a les xarxes socials amb to d'humor per com d'inversemblant que és.

En alguns estats dels Estats Units la marihuana ja és completament legal. A conseqüència d'això, en els últims mesos s'han multiplicat els casos relacionats amb aquesta droga en situacions més quotidianes. Fins i tot molts famosos com Mike Tyson han invertit en negocis relacionats amb aquesta polèmica planta.