Mike Tyson, segons molts experts, és un dels millors boxejadors de tots els temps en la categoria de Pes Pesant. El de Brooklyn va tenir una carrera llarga en la qual va perdre realment pocs combats i sempre va saber mantenir-se entre els millors del seu esport.

Encara que és un esportista admirat per milions de persones i el seu llegat ha transcendit les generacions, sempre va ser una persona summament polèmica. Els seus problemes extraesportius, que algunes vegades va portar fins dins del quadrilàter, li van suposar molts problemes, multes i judicis.

Tyson es va criar en un ambient realment hostil, la seva mare era molt pobra i mai no va tenir una figura d'autoritat a casa seva. És per això que va desenvolupar un caràcter violent, però afortunadament va saber canalitzar aquesta actitud negativa en l'esport. Abans d'això, va patir d'assetjament escolar i va tenir diversos problemes amb la llei, sent detingut prop de 40 vegades abans de complir els 10 anys.

Una carrera espectacular

Va tenir la sort d'assistir a una xerrada de Muhammad Ali en la qual va trobar una sortida de l'ambient tòxic en el qual vivia a través de la boxa. Bobby Stewart va veure que tenia molt potencial i es va convertir en el seu primer entrenador. Després es va posar a les ordres de Cus D'Amato per iniciar una meteòrica carrera professional que acabaria amb molts títols, rècords i el reconeixement de tots els aficionats a aquest esport.

La seva carrera professional va ser tremendament reeixida, va començar el 1985 i no va perdre un combat fins a 1990, quan tenia un rècord de 37-0. La part final de la seva trajectòria professional va ser una mica més convulsa, va tenir un parell de retirs i no estava bé físicament, així que va perdre alguns combats més. Quan va penjar els guants va tancar la seva etapa professional amb un tremend 50-6.

El nou incident que ha protagonitzat Mike Tyson

La llegenda de la boxa ha protagonitzat un nou i polèmic incident, aquesta vegada mentre volava en direcció a Florida des de San Francisco. Tyson va decidir ser amable i es va fer diverses fotos amb les persones que estaven a bord de l'avió. Malgrat això, un dels passatgers, que estava assegut darrere del de Brooklyn, va començar a increpar-lo.

Tyson li va demanar que li deixés tranquil, ja havia accedit a fer-se una foto amb ell i amb el seu amic, però l'home que estava assegut just darrere de l'exboxejador va continuar molestant-lo. La reacció del púgil va ser molt violenta, va començar a cridar i a colpejar a la cara del passatger de l'avió.

Els testimonis afirmen que, en primera instància, l'actitud de Tyson havia estat molt amable i que es va enfadar a poc a poc per l'actitud i comentaris de l'home que s'asseia darrere d'ell. La víctima de l'agressió va acabar amb la cara ensagnada després d'emportar-se diversos cops de puny al nas i el front.

Els companys de TMZ van publicar en la seva pàgina web un vídeo que va ser gravat per un dels passatgers en qui es pot veure Tyson colpejant l'home que l'estava increpant. Segurament enfadar a una llegenda de la boxa no hagi estat la millor idea de l'agredit, i més si minuts abans Mike Tyson havia accedit a fer-se una foto amb ell i el seu amic.