La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones de la mateixa família acusades de maltractar dues nenes menors d'edat i d'haver aparaulat el matrimoni d'una d'elles amb un home desconegut al seu país d'origen, Bulgària. Els arrestats, tres homes i dues dones d'entre 20 i 44 anys, viuen a la comarca d'Hoya de Buñol, a València, i van ser les mateixes víctimes les qui van explicar a una orientadora del centre on estudiaven els abusos, tant físics com psicològics, que patien a casa seva. 

Les menors, cosines, atemorides per la situació que vivien a casa, i per la perspectiva que una d'elles fos enviada fora del país per casar-se en contra de la seva voluntat, van decidir escapar de la família i fugir juntes. Van confiar en l'orientadora per contar-li el que pensaven fer, i la dona va acudir immediatament a la Guàrdia Civil per interposar una denúncia. Davant la gravetat dels fets, els agents van actuar ràpidament i, amb la col·laboració dels Serveis Socials, van indagar en la situació familiar de les menors. 

Vivien en condicions insalubres, maltractades i explotades 

Les autoritats van poder comprovar el que les menors havien explicat a la seva professora: vivien en condicions d'insalubritat total, sovint passaven fam perquè els seus familiars no es preocupaven per alimentar-les bé i les obligaven a fer les tasques de la llar fins al punt d'estar explotades. Cal destacar que l'immoble en el qual vivien no tenia subministraments d'aigua ni d'electricitat, i havien d'anar elles a un pou cada dia. A més a més, no tenien roba d'abric i també havien de tenir cura de germans i cosins més petits. 

Amb tot això, la Fiscalia de Menors de València va ordenar el seu ingrés en un centre, en considerar que es trobaven en una situació de desemparament greu. Mentrestant, els seus familiars van ser arrestats pels delictes de matrimoni forçat i de maltractament en l'àmbit domèstic i van ser posats a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Requena.