Brian Colin Charrington, el narcotraficant britànic que s'ha guanyat el sobrenom de "Narco de la Wikipedia" per enumerar en aquest portal d'Internet les seves gestes com a capo de la droga, ha estat detingut a València on esperava l'arribada d'un veler carregat amb més d'una tona de cocaïna enviada des del Surinam. L'operació que ha permès el seu arrest ha estat duta a terme per la Policia Nacional en col·laboració amb Vigilància Duanera, així com la Drug Enforcement Administration (DEA) dels EUA, la National Crime Agency (NCA) del Regne Unit i les policies de Països Baixos, França i Irlanda

La investigació, oberta l'any 2022, ha conclòs amb el desmantellament de l'organització criminal més gran assentada en la zona de Llevant, amb 31 detencions, incloent-hi en Brian Colin Charrington, i 23 escorcolls en diferents domicilis i magatzems. Tot això ha permès el decomisso de tres embarcacions de 4.200.000 euros, 44 vehicles, 40 rellotges d'alta gamma, 60 obres d'art, 54 mòbils, un moneder virtual de bitcoins, tres armes llargues i la confiscació del vaixell amb 1.165 quilos de cocaïna i d'altra tona més de la mateixa droga preparada per a ser enviada a l'estranger. També s'han embargat 44 immobles i bloquejat 74 comptes bancaris pertanyents a membres de la màfia.

 

Més de deu milions d'euros invertits en l'organització 

Charrington, que va ser condemnat a 15 anys de presó el 2018 per blanqueig de capitals i narcotràfic, estava en llibertat provisional pendent de la resolució d'un recurs d'apel·lació, ha estat novament arrestat en un dels nombrosos xalets de luxe que té repartits per la costa del País Valencià, acusat d'haver ideat la trama per entrar cocaïna des de Llatinoamèrica a l'estat espanyol a través del port de València. El capo havia invertit prop de deu milions d'euros en l'organització de la qual era el líder amb l'objectiu de finançar els enviaments i de pagar els serveis dels membres de la banda, la majoria criminals de l'Europa de l'Est. Una d'aquestes persones, la seva mà dreta, era qui s'encarregava de la preparació dels velers i qui contactava directament amb les tripulacions. 

Dos d'aquests velers van ser localitzats a les Illes Canàries. Els agents dels diferents cossos policials que han intervingut en la investigació van dur a terme una exhaustiva tasca de vigilància i seguiment, durant la qual van observar com es traslladaven uns paquets sospitosos d'un vaixell a un altre; es tractava de la cocaïna que havien enviat des del Surinam amb destinació el port de València, i ho van interceptar en alta mar abans que arribés fins allí. 

Una detenció difícil, s'atrinxera a casa seva i encanona els agents 

Amb totes les proves apuntant cap al "Narco de la Wikipedia", la Policia Nacional va demanar una ordre d'entrada i escorcoll al seu domicili. En arribar, el Charrington es va resistir a ser detingut, atrinxerant-se dins de la seva mansió i amenaçant els agents amb una escopeta. Finalment, va acabar entregant-se als policies. Amb una trajectòria criminal que supera els 30 anys i un procés judicial encara en marxa, Brian Colin Charrington ha quedat novament detingut, sumant un nou delicte a una més que llarga llista d'antecedents.