La Policia Nacional ha detingut a Reus (Baix Camp) un home acusat d’haver comès delictes de corrupció de menors i agressió sexual en demanar i compartir per xarxes socials imatges íntimes de noies menors d’edat. L’arrestat trobava les seves víctimes a través de diverses xarxes socials, les enganyava fent-se passar per una altra persona per guanyar-se la seva confiança i, un cop li enviaven els arxius, les extorsionava per a aconseguir més. A hores d’ara s’han localitzat 115 nenes, cinc d’elles espanyoles, tot i haver trobat més de 500 converses de caràcter sexual.

Denunciat per una noia de Portugal

La Policia va començar la investigació després que una noia portuguesa menor d'edat denunciés a les autoritats locals haver estat víctima de pederàstia i d'extorsió. Després d'esbrinar que el detingut residia a Espanya, es va avisar a la Policia Nacional els qui, després d'una intensa investigació, van poder localitzar el sospitós a Reus.

Es va sol·licitar una ordre d’entrada i registre al seu domicili, i durant l’escorcoll es van intervenir 2.590 vídeos i 11.275 fotografies de caràcter de pornografia infantil. A més, els agents també van trobar al voltant de 500 converses amb noies, de les quals els investigadors han pogut localitzar 115; la majoria eren procedents de països llatinoamericans, però cinc d’elles resideixen a diverses ciutats espanyoles.

Es feia passar per una altra persona

El presumpte pedòfil es posava en contacte amb les noies fent servir el mètode conegut com a catfish, que consisteix a assumir la identitat d'una altra persona a través de les xarxes socials amb l'objectiu d'estafar o abusar sexualment de les víctimes. D'aquesta manera, es guanyava la confiança de les menors, fent-les creure que era un noi de la seva edat que volia mantenir una relació amb elles.

L'últim pas del seu modus operandi, era demanar vídeos o fotografies de contingut sexual. Un cop obtingudes, extorsionava a les noies, amenaçant-les de difondre les imatges per Internet, o fins i tot amb enviar-les directament als seus familiars i amics. D'aquesta manera, el detingut podia exigir més arxius o inclòs favors sexuals als quals les noies accedien per por que complís amb les seves amenaces.

La investigació, que ha estat un treball conjunt entre la Policia Nacional, el Grup d’Informàtica Forense de la Policia Científica de Barcelona i la Policia Judicial de Reus, ha culminat amb la detenció del sospitós. L’arrestat està imputat dels delictes de corrupció de menors, agressió sexual, coaccions, i descobriment i revelació de secrets.