La Policia Nacional ha detingut dos menors d’edat, un noi i una noia, per retransmetre en directe a través de les xarxes socials la violació d’una altra menor d’edat a Palma de Mallorca. Els fets van tenir lloc la matinada del 16 d’octubre en el marc d’una festa a la qual van acudir diversos menors i on es van consumir begudes alcohòliques. La víctima havia begut tant i anava tan borratxa que va quedar gairebé inconscient, moment en què el noi detingut va aprofitar per mantenir relacions sexuals amb ella sense el seu consentiment.

El noi la va violar mentre una amiga ho gravava i ho retransmetia a les xarxes socials

Durant l’agressió sexual, el violador va utilitzar la llanterna del seu telèfon mòbil per il·luminar i facilitar que una altra noia ho gravés en vídeo. Simultàniament, ho va retransmetre en directe a través del perfil del noi en una coneguda xarxa social. A més, posteriorment van enviar el vídeo a terceres persones, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia Nacional de les Balears.

La mare de la víctima va presentar una denúncia a la Policia Nacional explicant que la seva filla havia estat violada i que l’acció s’havia gravat en vídeo i havia estat difós a través de les xarxes socials. Agents de la Unitat de Família i Dona (UFAM) es van fer càrrec de la investigació i van interrogar els testimonis de la festa. Els investigadors van poder obtenir indicis i proves que apuntaven a dos menors d’edat com a presumptes autors dels fets.

Una vegada els dos joves van poder ser identificats, els agents van procedir a la seva detenció. Es tracta del noi que suposadament hauria agredit sexualment la menor i la noia que ho hauria gravat i ho hauria difós a través de les xarxes. A tots dos se’ls acusa d’un delicte de descobriment i revelació de secrets. A més, al noi també se l’acusa d’un presumpte delicte d’agressió sexual.