Detenen un antic membre de la màfia italiana a Barcelona: feia més de tres anys que estava en crida i cerca per un delicte de tràfic de droga internacional i va fugir de la justícia després de ser condemnat a 19 anys de presó.

Detenen un antic membre de la màfia italiana N'Drangheta

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona a un antic membre de la màfia italiana N'Drangheta, pròfug de la justícia des de fa tres anys i buscat internacionalment per tràfic internacional de droga.

Condemnat a 19 anys de presó per narcotràfic

El detingut és el ciutadà italià G.T, de 42 anys, natural de Vibo Valentia (Itàlia), i fugit de les autoritats italianes des de l'any 2017 després de ser condemnat a una pena de més de 19 anys de presó per delictes relacionats amb el tràfic internacional de drogues i pertinença a organització criminal.

Operació Tricolore

En el marc de l'operació Tricolore, els agents van localitzar a Barcelona a aquest pròfug de la justícia italiana, que feia més de tres anys que vivia a Espanya fugint de la justícia del seu país.

Vivia molt a prop de plaça Universitat de Barcelona

El detingut residia al voltant de la cèntrica plaça de la Universitat de Barcelona, on passava totalment desapercebut. La Guàrdia Civil explica que el detingut no tenia contacte amb els veïns i només cridava l'atenció per la seva rutina diària.

Pels seus desplaçaments prenia mesures de seguretat per a detectar la possible vigilància, ja que estava fugit de la justícia. En aquest cas, l'home va ser detingut quan abandonava el seu domicili en el centre de la capital catalana per part d'agents de la Guàrdia Civil de la Zona de Catalunya juntament amb els de l'Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO).

La Guàrdia Civil explica que aquest tipus de persones integrants de grups criminals organitzats, una vegada condemnades, acostumen a fugir per a eludir a la justícia i es traslladen a altres països.

Espanya, un país molt sol·licitat pels fugitius italians

"En el cas dels italians, Espanya és el país més sol·licitat, mantenint-se en la clandestinitat, per a això fan servir documents falsificats i porten una vida discreta, sense grans luxes que poguessin cridar l'atenció, per poder dedicar-se a la seva activitat il·lícita en unes funcions més directives, cedint les activitats d'execució a altres membres de l'organització no reclamats", explica la Guàrdia Civil.

Fa unes setmanes, la Guàrdia Civil va detenir també al ciutadà italià F.S a Màlaga, en el marc de l'operació Tricolore Sentinella en col·laboració amb el Reaggruppamento Operatiu Speciale (ROS) de la policia italiana.