La Policia Local de Màlaga ha detingut un noi de 26 anys després d'una perillosa persecució per la ciutat en provocar un accident de trànsit i fugir. L'arrestat està acusat dels delictes contra la seguretat viària per conduir sense carnet i de forma temerària, danys, desobediència i atemptat contra els agents de l'autoritat. El que els agents no sabien fins que no el van poder identificar, però, és que a més sobre el detingut pesava una ordre de cerca i captura per part de les autoritats a Granada com a presumpte autor d'un homicidi dolós.

El detingut va provocar un accident i va fugir de forma perillosa

Els fets van tenir lloc la matinada de dijous a divendres a Màlaga. Passaven pocs minuts de les dues del matí quan una patrulla de la Policia Local estava identificant una persona al carrer Héroe de Sostoa i va sentir un fort soroll que semblava d'un accident de trànsit en un carrer proper. Els agents s'hi van apropar i van veure un Audi A3 que intentava fugir del lloc, així que li van barrar el pas amb el cotxe patrulla.

En un primer moment, el conductor va frenar i un dels agents va anar cap al vehicle, però aleshores va accelerar bruscament amb la intenció d'atropellar el policia, que es va haver d'apartar per no resultar ferit. L'home va fugir de manera temerària circulant contra direcció i fent que altres vehicles l'haguessin d'esquivar per no xocar amb ell. Finalment, el fugitiu va perdre el control del cotxe i es va estimbar contra un mur i contra uns contenidors d'escombraries. 

El cotxe va quedar inutilitzable, amb la part davantera destrossada i els airbags activats, motiu pel qual el noi va intentar seguir amb la seva fugida a peu. Un dels policies el va començar a perseguir a peu mentre l'altra ho feia amb el cotxe patrulla. A l'altura del carrer Ayala i Fernán Núñez, els agents el van aconseguir interceptar i el van detenir, tot i la resistència violenta que va mostrar.

El noi estava buscat per un homicidi dolós

Els agents van identificar l'home que acabaven de detenir i van veure que no tenia carnet de conduir. A més, els hi va sortir una alerta perquè tenia una ordre en vigor de detenció com a presumpte autor d'un homicidi dolós, és a dir, de matar una persona intencionadament. L'home va ser traslladat a un centre sanitari perquè li revisessin les ferides de l'accident i va ser traslladat a les dependències policials. Per la seva banda, el cotxe accidentat, que havia estat llogat, va ser traslladat al dipòsit de vehicles municipals a l'espera que el passi a recollir l'empresa de lloguer de vehicles.