Capturats dos homes amb 8,5 quilos d'haixix al maleter del cotxe a la Jonquera (Alt Empordà). La Policia Nacional, en un control rutinari, s'ha trobat amb dos individus, d'uns 34 i 37 anys i nacionalitat algeriana però residents a França, segons han apuntat fonts policials a ElCaso.cat, que portaven força droga al vehicle. Però el més curiós del cas no van ser els paquets amb els estupefaents o el matxet de grans dimensions que hi havia als seients, sinó el que van descobrir més tard. Els agents de la Unitat d'Estrangeria de la Jonquera van fer les corresponents comprovacions per identificar els dos arrestats i van trobar una llista d'antecedents de tot tipus i que un d'ells, a més, hauria de ser a la presó.

Tràfic de drogues, armes, exhibició sexual...

Quan la Policia Nacional els va aturar a la Jonquera, el passat 15 de març, els dos homes van presentar una actitud nerviosa i vigilant tota l'estona. En ser interceptats de camí a França, els agents van demanar les corresponents documentacions de qualsevol control rutinari però la forta pudor d'haixix va fer sospitar els policies que van registrar el vehicle i van descobrir 8,5 quilos d'aquesta droga. Per aquesta quantitat, que tenien prevista vendre al mercat francès, van ser detinguts.

Un cop emmanillats i portats a comissaria, en comprovar els antecedents de tots dos van veure que un tenia una ordre d'ingrés a presó per un jutjat de Barcelona. Això va ser el primer detonant per mirar amb lupa i, per ser residents a França, van demanar informació a la policia francesa que els va confirmar nombrosos antecedents per tràfic de drogues, lesions amb arma, arma prohibida, exhibició sexual, robatori i d'altres delictes molt diversos. Tot i l'ús de les armes i les connexions que podria tenir amb els estupefaents, fonts policials han explicat a ElCaso.cat que no consta que hi hagi relació amb cap organització criminal com les famoses i dures màfies de Marsella. 

Un a la presó i l'altre en llibertat amb càrrecs

La Policia Nacional, una vegada realitzades totes les gestions, van posar els dos detinguts a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. El magistrat va decretar l'ingrés a la presó de Puig de Les Bases pel que tenia l'ordre judicial i llibertat amb càrrecs per l'altre.