Detenen un home a Portbou (Alt Empordà): l'han enxampat amb més de 112 quilos de marihuana al cotxe i ha intentat fugir de la Policia.

Intervenen 112 kg de marihuana a Portbou

La Guàrdia Civil ha intervingut 112,058 quilos de marihuana a Portbou (Alt Empordà) a un home, de nacionalitat francesa i 37 anys, que va intentar fugir quan els agents van aturar el vehicle en què circulava.

Els fets van tenir lloc quan la Guàrdia Civil va observar un vehicle amb matrícula francesa que els va semblar sospitós per l'excés de càrrega que semblava portar i van procedir a identificar-lo.

El conductor intenta fugir de la Guàrdia Civil

En aquell moment, el conductor va voler escapar-se i va intentar envestir el cotxe policial, fins que va xocar amb unes pilones, de manera que no va poder continuar la marxa. El conductor va fugir a peu cap al centre del poble, on va ser localitzat moments més tard i detingut. La matrícula del cotxe, a més, era falsa.

Amagava la marihuana a les bosses d'esport

En la inspecció del vehicle, els guàrdies civils van trobar diverses bosses d'esport amb la marihuana. A més a més, en comprovar la matrícula a les bases de dades, van descobrir que no corresponia al vehicle que la portava.

Intervención droga Portbou / Guardia Civil

Enxampen un home amb més de 112 quilos de marihuana a Portbou (Alt Empordà) / Guàrdia Civil

Detingut per cinc delictes

El detingut ha estat posat a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Se li atribueixen delictes contra la salut pública, la seguretat del trànsit, atemptat contra agent de l'autoritat i desobediència, furt de vehicle i falsedat documental.

Detenen set narcotraficants per tràfic de drogues al Priorat

Aquesta no ha estat l'única detenció per tràfic de drogues a Catalunya i, de fet, la setmana passada van desarticular un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana i van detenir  narcotraficants al Priorat: fa mesos van detenir quatre persones i aquest dilluns han detingut altres tres, veïns de Cambrils (Baix Camp).

La investigació va començar l’octubre de l’any passat arran de diverses informacions sobre un pis situat a Cambrils, del qual hi havia sospites que allotjava ciutadans albanesos relacionats amb el cultiu de marihuana.

Al març d'aquest 2021 es va tornar a detectar activitat al pis investigat i es van reprendre les gestions policials. Els policies van descobrir que els investigats conformaven una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana.

En total, durant la investigació els mossos van detenir set persones, el cap de l’organització, els seus dos principals ajudants i quatre homes més que feien tasques de jardiners. Tots set van ingressar a presó després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.