Desarticulen un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana i detenen set narcotraficants al Priorat: fa mesos van detenir quatre persones i aquest dilluns han detingut altres tres, veïns de Cambrils (Baix Camp).

Tres veïns de Cambrils detinguts per cultivar marihuana

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus, conjuntament amb agents de la Policia Local de Cambrils, van detenir dilluns dos homes i una dona, de 50, 33 i 47 anys respectivament, els dos homes de nacionalitat albanesa i la dona de nacionalitat espanyola, tots tres veïns de Cambrils, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública, per cultiu i tràfic de drogues.

Plantación marihuana / Mossos d'Esquadra

Desarticulen un grup dedicat al cultiu de marihuana al Priorat / Mossos d'Esquadra

Detinguts després de 10 mesos d'investigació

La investigació va començar l’octubre de l’any passat arran de diverses informacions sobre un pis situat a Cambrils, del qual hi havia sospites que allotjava ciutadans albanesos relacionats amb el cultiu de marihuana.

Per aquest mateix motiu, els policies van estar durant setmanes investigant el pis i les persones relacionades, fins que al mes de novembres es va comprovar que havien marxat del país.

Al març d'aquest 2021 es va tornar a detectar activitat al pis investigat i es van reprendre les gestions policials. Els policies van descobrir que els investigats conformaven una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana.

Cultivo marihuana Priorat / Mossos d'Esquadra

Desarticulen un grup criminal dedicat al cultiu de la marihuana/ Mossos d'Esquadra

A Cambrils hi havia el cap de l’organització, un ciutadà albanès de 50 anys, la seva parella, una dona espanyola de 47 anys, i el germà del líder, un jove de 33 anys. Tant la parella com el germà del cap de l’organització tenien rols destacats en l'organització criminal.

Les plantacions es trobaven a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera

Els investigadors van poder ubicar tres plantacions exteriors de marihuana al Priorat, on els caps de l’organització havien portat a ciutadans albanesos per fer de jardiners. Concretament, les plantacions es trobaven a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera.

Quatre detinguts a presó

En una primera fase d’investigació es va muntar un dispositiu policial per desmantellar la plantació ubicada a Ulldemolins. Això va ser el passat 22 de juliol on es van detenir quatre homes, d’edats compreses entre els 19 i els 32 anys. En aquella primera plantació es van localitzar 3.175 plantes de cànnabis amb floració, 2.080 esqueixos i 10.900 grams de cabdells de marihuana. Els quatre detinguts van ingressar a presó.

Objetos vigilancia marihuana / Mossos d'Esquadra

Objectes de vigilància de la marihuana / Mossos d'Esquadra

La investigació va continuar fins que el passat dilluns els investigadors van establir un dispositiu policial per anar a les dues plantacions de Cabacés i la Figuera per desmantellar-les. 

Totes dues plantacions presentaven característiques comunes a la primera d’Ulldemolins, una ubicació en mig d’una zona boscosa amb bancals preparats per albergar milers de plantes, una zona d’assecador per a preparar la droga per traslladar-la i una zona de campament amb tendes per als cuidadors. A Cabacés es van localitzar 4.600 plantes i a la Figuera 8.178 plantes.

Posteriorment, els agents van detenir les tres persones investigades entre les quals es trobava el cap de l’organització i van fer una entrada i perquisició del domicili situat a Cambrils, concretament a Vilafortuny. En aquest es van trobar prop d’un quilo de marihuana, documentació relacionada amb l’activitat delictiva i informació dels membres que hi participaven com a jardiners.

En total hi ha set detinguts

En total, durant la investigació els mossos van detenir set persones, el cap de l’organització, els seus dos principals ajudants i quatre homes més que feien tasques de jardiners. Tots set van ingressar a presó després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.