El zoo de Naples, en Florida, ha perdut el seu tigre malai, una de les principals atraccions del parc, després de ser abatut a trets per la policia.

I és que un empleat de neteja va entrar en una zona no autoritzada i va intentar acariciar o alimentar l'animal, que li va mossegar el braç i el va arrossegar cap a dins del recinte.

Es cola al recinte del tigre i l'ataca

Tot va passar la tarda d'aquest dijous a Naples, Florida, Estats Units. Un netejador del zoològic va entrar en una àrea no autoritzada, en la qual hi havia l'Eko, el tigre malai del parc, una espècie en perill d'extinció crític, que era una de les atraccions més importants.

El jove ferit, de 20 anys, no se sap si per alimentar-lo o acariciar-lo, va ficar el braç per la reixa del recinte del tigre. L'animal li va atacar i va mossegar el braç, que ja no va deixar anar.

Tal com mostren les imatges gravades per la càmera del policia que va acudir a l'avís, el jove es troba amb el cos fora del reixat i amb el braç dins, mossegat per l'Eko, cridant desesperat: "Moriré!".

Abatut a trets per la policia

L'atacat era part d'una empresa contractada per netejar els lavabos i la botiga de regals en el zoològic, però no els recintes d'animals, informa ABC News. A més, tant acariciar com alimentar al felí són "activitats no autoritzades i perilloses", asseguraven des de l'Oficina del Xèrif del comtat de Collier.

Finalment, per salvar la vida de l'empleat, l'agent dispara contra l'animal.

"Els informes inicials indiquen que el tigre va mossegar l'home i va tirar d'ell cap a l'interior del recinte quan ell va travessar una barrera inicial i va passar el seu braç a través de la tanca del recinte del tigre", remata el comunicat policial.

Un tigre malai, espècie en perill crític d'extinció

El netejador va ser traslladat en un helicòpter medicalitzat al Lee Memorial Hospital. Quant al tigre, després de rebre el tret, es va retirar al fons del seu recinte i no va respondre davant del dron que es va enviar per comprovar la situació. Més tard, va ser sedat per un veterinari i finalment va morir.

Tigre malai / Naples zoo

L'Eko era un tigre malai / Naples zoo

L'Eko tenia vuit anys i havia arribat al zoològic de Naples des del de Woodland Park a Seattle el desembre de 2019 i era una atracció popular entre els visitants.

Tal com diuen en la seva pàgina web, "L'Eko és un gran ambaixador de la seva espècie. Quan els visitants el veuen, esperem que s'enamorin i vulguin aprendre què poden posar de part seva per salvar a la seva espècie en la naturalesa".